KİPTAŞ İstanbul’da O Araziye Konut Projesi İnşa Edecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki olan KİPTAŞ, İstanbul’un Esenler ilçesinde yer alan Metris Kışlası’nın bulunduğu arazi üzerinde, bölgenin konut ihtiyacını karşılamak adına ucuz konut üretimi gerçekleştirecek.

Metris Kışlası Arazisi İçin Son Karar Verildi

Uzun yıllar boyunca cezaevine ev sahipliği yapan ve adı pek çok şarkılarda yer alan Metris Kışlası için karar verildi. İlk olarak 15 Temmuz Şehitler Parkı’nın inşa edilmesine karar verilen arazi için daha sonra karar değişikliğine gidildi. Son olarak söz konusu arazi üzerinde konut projesi hayata geçirileceği duyuruldu.

Konu ile alakalı olarak bir takım basın kuruluşları tarafından yapılan haberlere göre, İstanbul’daki en büyük ilçelerden biri olan Esenler’in imar planında bazı değişikliklere gidildi. Yapılan İmar değişiklikleri kapsamında Metris Kışlası da yer alıyor. Söz konusu Metris Kışlası arazisi yaklaşık olarak 142 bin metrekare büyüklüğünde olurken, arazi adına hazırlanan proje, İBB Meclisi’nde görüşmeye alındı. Kentsel dönüşüm projesi olarak sunulan bu önerge mecliste oy çokluğu ile kabul edildi.

Konutların Üretimi KİPTAŞ’ın Elinde Olacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde oylanarak kabul görülen protokole göre, kışla arazisi üzerinde yeni bir konut projesi hayata geçirilecek. Proje kapsamında inşa edilecek olan konutlar da, Esenler’deki risk taşıyan yapılarda oturan bölge halkı yerleştirilecek. Konut projesinin inşaat süresi boyunca oluşacak olan maliyet ve masraflar İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kasasından karşılanırken, tüm inşaat faaliyetlerini ise belediyenin iştiraki olan KİPTAŞ yürütecek. Öte yandan söz konusu protokole göre proje dahilinde inşa edilecek olan konutların yüzde 40’ı Esenler Belediyesine ait olurken, kalan kısmı ise İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait olacak.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.