KGF’den İşletmelere 35 Milyar Finansman Desteği!

Kredi Garanti Fonu, işletmelerin kullanabilmesi için Hazine ile yeni protokol imzalayarak finansman kaynağı sağlıyor. Finansman ödemeleri 5 yıl yapılıp, ilk 1 yılı geri ödemesiz olabilecek. Toplam sağlanan finansman 35 Milyar TL olup, kefalet oranları da artırıldı

Kredi Garanti Fonu ile Hazine Müsteşarlığı arasında imzalanan son protokol kapsamında 35 milyar Türk Lirası tutarındaki kefalet paketi işletmelerin kullanımı için açıldı.

KGF 3. Kefalet Paketini Sunuyor

Konuyla ilgili Kredi Garanti Fonu açıklama yaptı. Yapılan açıklamaya göre, işletmelerin çok daha avantajlı, uygun vade ve maliyetler ile finansmanlara ulaşabilmelerini sağlayan KGF 3. Kefalet paketini sunuyor. 2017 yılında bu limit 200 milyar Türk Lirasıydı. Bu limit devamında ilave paket 2018 ocak döneminde 55 milyar Türk Lirası olarak belirlendi ve sonrasında da kullandırıldı. Kredi Garanti Fonu Hazine ile yaptığı protokole ilişkin olarak da 35 Milyar Türk Lirası tutarında yeni kefalet paketini kullanıma açıldı. Bunun 5 milyar TL’lik payı ihracat ve döviz kazandırıcı işletmeler için olurken, geirye kalan ise işletme finansmanında kullandırılacak. Kredilerin geri dönüşlerinden oluşturulan yeni pakette sektörel ayrım olmayacak.

Kefalet Oranları Arttı

Aynı zamanda da kefalet oranları da arttı. Bir önceki protokolde yüzde 80 oranında olan bu oran şuanda yüzde 85 oranında. KOBİ haricindeki işletmelere verilen kefalet desteğinin oranı ise yüzde 80’e yükseltildi. Bu oran ise öncesinde yüzde 75’di.

5 Yıl Vadeli Ödeme Planı

Ödemeler 5 yıl vadeli yapılabilinecek. Aynı zamanda da 1 yıl geri ödemesiz olabilecek.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.