Kentsel Dönüşüme 5 Milyar Liralık Bütçe!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, konu ile alakalı olarak yapmış olduğu açıklamasında, kentsel dönüşüm projeleri adına 5 milyar 155 milyon lira bütçe ayarladıklarını ifade etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, geride bıraktığımız yılı değerlendirmek üzeri bir program düzenledi. Bakanlıkta gerçekleştirilen bu programda Bakan Mehmet Özhaseki, geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen çalışmalardan bahsetti.

Açıklamalarında çevrenin oldukça önemli olduğuna dikkat çeken Mehmet Özhaseki, çevrenin tahrip edilmemesi konusunda bir takım çalışmalar yürüttüklerini ifade ederek bu konudaki uluslararası anlaşmaları hatırlattı.

Talepler Kabul Edilmezse Meclis’e Sunulmayacak

Paris anlaşması meselesinde “Yeşil İklim Fonu” ve öteki teşviklerin fayda sağlamasına ilişkin taleplerin kabul edilmemesi halinde Meclis’e sunulmayacağını dile getiren Bakan Özhaseki, tüm dünya üzerindeki ülkeler ile Türkiye’nin haklı mücadelesinde gerçekliğine inandıkları şeyleri, iddiaları devamlı olarak savunduklarını ancak içeride de aynı şekilde mücadele edilmesine karşın hiçbir zaman çevreyi ihmal etmediklerini ifade etti.

2017’de Sıfır Atık Pojesi Hayata Geçirildi

2017 yılında çevre olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde Sıfır Atık Projesi’nin hayata geçirildiğini anımsatan Özhaseki, söz konusu olan bu projede israfın önüne geçilmesi, kaynakların en doğru bir şekilde kullanılması ve dışarıya atılan her türlü maddenin doğada yok olmasının hedeflendiğini açıkladı.

2023’de Tüm Türkiye’ye Yayılacak

Öte yandan Bakan Özhaseki, söz konusu olan bu projeyi 2023 yılına kadar ülke genelinde uygulamayı hedeflediklerini dile getirerek, katı atık konusunda önemli bir noktaya ulaştıklarını, bu atıklar sayesinde 180 megavatlık enerji elde edilirken, ekonomiye de 3,5 milyar liralık katma değer sağlandığını açıkladı.

Tüm bunların yanı sıra açıklamalarında kentsel dönüşüm alanındaki çalışmalardan da bahseden Bakan Mehmet Özhaseki, kimsenin bu konuda bir şey yapılmadığını sanmaması gerektiğini, yalnızca yapılan çalışmaların zamana ihtiyacı olduğunu ifade etti. Kentsel dönüşüm projeleri planlamalarında artık yatay mimari ve doğa ile iç içe bir yaşama ve mahalle konseptine önem verileceğini belirtti.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.