Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Olağan Kurultay Öncesi Açıklamalar

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hafta sonu gerçekleşecek olan 36. Olağan Kurultay öncesi  yaptığı açıklamada yüzde 10 imzayı alanlar doğal olarak genel başkanlığa aday olacağını. Olağan kongre içerisinde demokratik bir yarış yapılacağını belirtti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hafta sonu gerçekleşecek olan 36’ncı Olağan Kurultay öncesi açıklamalarda bulundu. Açıklamasında nümüzde ki hafta sonu güzel bir kurultayın olacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, Olağan kurultayda başkan adayı olacak birden fazla aday olduğunu, bu durumun kurultayın daha eğlenceli ve heyecanlı geçmesine neden olabileceğini belirtti. Parti Meclisinde bugüne kadar gelen talepten daha fazla talep iletildiğini belirten Kılıçdaroğlu, pek çok kişinin Parti Meclisinde görev almak istediğini, bu durumda çok güzel bir olay olduğunu, alışma heyecanını ve arzusunu yurt geneline yansıtması açısında bu talep parti için değerli olduğunu kaydetti.

Kurultayın İsmi: Adalet ve Cesaret!

Gerçekleşecek olağan kurultayın isminin “adalet ve cesaret” olduğunu söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasına adalet konusu bugün Türkiye’nin gündeminde ve hala da gündemde kalmaya devam ettiğini ifade ederek devam etti. Toplumun neredeyse her kesiminden adaletsiz tavırlara yönelik eleştiriler, tepkiler geldiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, insanların kendilerini yaktıklarını, bazen de meydanlarda soyunup, hak hukuk ve adalet aradıklarını, bu sebeplerden dolayı bizde adaleti gündemde tutmaya devam ettiklerini belirtti.

Adaletin olmadığı bir ortamda eğer adaletsizlik yoğunlaşırsa umutsuzluk ortaya çıkacağını kaydeden CHP lideri, bunu kaldırmak istediklerini, zaten gerçekleştirilen adalet yürüyüşünün de amacı bu olduğunu, bu sebepten ötürü adaleti ve cesareti bir arada ele alındığını belirtti.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.