Katar’dan Kanal İstanbul’a Çılgın Teklif!

Kanal İstanbul Projesi’nin yoğun ilgi gördüğü Expo Turkey by Qatar’da, proje çevresinde 4,6 milyon metrekare civarında arsa stokuna sahip olan Emlak Konut GYO’ya bir ortak yatırım teklifi sunuldu. Söz konusu bu teklifi sunan Katarlı şirketin ise Qatari Diar olduğu bilgisi paylaşıldı.

Medya City tarafından organize edilen ve ana partnerliğini MÜSİAD’ın üstlenmiş olduğu Expo Turkey by Qatar bugün de devam ediyor. Bugün akşam saatlerinde son bulacak olan fuarda gerek Türkiye, gerekse Katar üzerinde gerçekleştirilecek olan yatırımlar için anlaşmalar sürdürülürken, söz konusu anlaşmalar arasında en dikkat çeken ise Katarlı deve ait olan Qatar Diar ile Emlak Konut GYO arasında yapılan anlaşma oldu. İki şirket arasında Türkiye’de Çılgın Proje olarak anılan Kanal İstanbul’un çevresinde gerçekleştirilecek ortaklaşa gayrimenkul yatırımları adına projeler ele alındı. Henüz güzergahı yeni açıklanmış ve 2018 yılında başlanması planlanan söz konusu proje, fuar boyunda Katarlı yatırımcılar tarafından yoğun ilgi gördü.

23 bin Konut İnşa Edilmesi Planlanıyor

Ayrıca daha önce yayın organları tarafından açıklandığı üzere, TOKİ ortaklığı ile Emlak Konut’un, Kanal İstanbul güzergahı üzerinde bulunan 4.6 milyon metrekare civarında arsa stoku mevcut bulunuyor. Üstelik söz konusu olan bu stok üzerinde 23 bin civarında konut inşa edilmesi planlanıyor.

Teklifi Veren Şirket Katar Devleti’ne Ait

Emlak Konut GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Yetim tarafından konu ile alakalı olarak yapılan açıklamada, fuarda Kanal İstanbul güzergahı üzerinde yer alan arsalar için bir sunum yapıldığı ifade edilerek, görüşülen Qatar Diar şirketinin Katar için, Türkiye’nin Emlak konutu gibi bir şirketi olduğu ve şirketin talep etmesi halinde söz konusu arsalar üzerinde hasılat paylaşımı modeli ile ortaklaşa projeler hayata geçirilebileceği belirtildi. Öte yandan açıklamalarından Çılgın Proje hattında İstanbul 3. Havalimanı’na da komşu arsaları bulunduğunu dile getiren Yetim, fuarda toplamda 10 milyar lira değerinde projelerin tanıtımının gerçekleştirildiğini de açıklamalarına ekledi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.