Katar, Türkiye’nin İnşaat Malzemelerini İstiyor!

Türkiye Müteahhitler Birliği ile Katar’ın Bayındırlık İdaresi (ASHGHAL) tarafından görevlendirilen bir grup temsilci bugün başkentte bir görüşme gerçekleştirdi.

Katar Bayındırlık İdaresi tarafından Türkiye’ye gönderilen heyet, ağırlıklı olarak inşaat sektörüne yönelik görüşmeler gerçekleştirebilmek maksadı ile ülkeye geldi. Katar Bayındırlık İdaresi Başkanı Saad bin Ahmad AL Muhannadi öncülüğündeki heyet, birinci görüşmesinde Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi tarafından ağırlandı. Ardından Türk Müteahhit Birliği’ni ziyaret eden heyet, TMB Merkez Binası’nda, bir görüşme gerçekleştirdi. Bütün gün süren bu görüşmeye, TMB Başkanı Mithat Yenigün, TMB delegeleri, Türk Müşavir Mühendisler ve Mimarlar Birliği Başkanı Münis Özer iştirak etti.

Türkiye Her Türlü İş Modeline Açık

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün toplantı esnasındaki açıklamalarında her iki ülke arasında oldukça yakın olan ilişkiyi dikkate alarak, Türk müteahhitlik ve müşavirlik şirketlerinin gelecek dönemde Katar’da gerçekleştirilecek olan altyapı ve üstyapı projelerini yüklenebilmek üzere hazır ve hevesli olduklarını vurguladı. Katar’da şuana dek Türk şirketler tarafından 14.3 milyar dolar değerinde 131 proje hayata geçirildiğini anımsatan Yenigün, Türk müteahhitlik şirketlerinin, dünya çapındaki iştirakler ile edinmiş olduğu bilgi ve birikim doğrultusunda konsorsiyumlar gibi hemen hemen her iş yöntemine açık olduğuna da dikkat çekti.

Müteahhitlerle Beraber İnşaat Malzemeleri de İsteniyor

ASHGHAL Başkanı Saad bin Ahmad AL Muhannadi ise açıklamalarında an itibari ile 3-4 adet Türk müteahhitlik firmasının proje yürüttüklerini ve çalışmalarından oldukça hoşnut olduklarını dile getirerek, mevzuatlar üzerinde icap eden düzenlemeleri yaparak yeterlilik süresini çabuklaştıracaklarını ve Katar pazarına girişi daha basit bir hale getireceklerin aktardı. Gelecek dönem için Katar’daki Türk müteahhitlik şirketlerini sayısını çoğaltmak maksadıyla an itibari ile Türkiye olduklarını dile getiren Muhannadi, yalnızca müteahhitleri değil, Türk inşaat malzemeleri ve teknik müşavirlik hizmetlerini de Katar’a taşımak istediklerini getirdi.

Bugünki görüşmelerini başkentte yapan heyet, yarın ise İstanbul’a geçerek Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Birliği ile görüşecek.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.