Kasım Ayında İnşaat Sektörü Ciro Endeksinde Artış!

Kasım Ayında İnşaat Sektörü Ciro Endeksinde Artış!
Kasım Ayında İnşaat Sektörü Ciro Endeksinde Artış!

Konut kredisi faiz oranlarının Haziran kampanyalarının ardından yükselmesi, inşaat sektörünün yükselişinin önüne geçemedi.

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan 2020 yılı Kasım ayı raporlarına göre, ekonomideki çarklar dönüşümüne devam ederken inşaat sektörü de dönüşüme önemli bir katkı sağlamaya devam ediyor. Ekonominin en kritik kollarından biri olarak lanse edilen inşaat sektörü, yükseliş içinde olan kredi faiz oranları ve diğer etkilere rağmen önemli bir yükseliş yaşamaya devam ediyor. 2020 Kasım ayı raporlarını açıklayan TÜİK verilerine göre, ciro endeksi yükselişini sürdürüyor.

Yüzde 38’i Aşkın Artış!

Türkiye İstatistik Kurumu’nun paylaştığı verilere göre, inşaat, sanayi, hizmet ve ticaret sektörleri toplamında ciro endeksi yıllık olarak yüzde 38,9 oranına kadar yükseldi. Bu artış çerçevesinde en büyük pay sahibi yüzde 44,6 oranı ile ticaret ciro endeksi ve yüzde 46,2 oran ile sanayi sektörü ciro endeksi oldular. İnşaat sektörü ise, Haziran ayında açıklanan düşük faizli kredilerin ardından bankaların faiz yükseltmesine rağmen ekonomiye olan katkısını devam ettirdi.

Yüzde 16’lık Yükseliş Yaşandı

Birçok olumsuz etki, yeni tip koronavirüs salgını ve yüksek oranlı kredi faizleri gibi etkiler karşısında inşaat sektörü, Kasım ayında da çıkışını devam ettirdi. TÜİK raporuna göre inşaat şirketlerinin ciro endeksleri Kasım ayında yüzde 16,6 oranında arttı. Aylık bazda ise Ağustos raporuna göre yüzde 2,5 oranında düşüş yaşandı.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.