Kanal İstanbul’un Saha Çalışmaları Tamamlanmak Üzere!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından dün açıklanan “100 Günlük İcraat Programı” kapsamında yer alan Çılgın Proje’nin ÇED ve etüd çalışmaları bu ay içerisinde son bulacak. Projenin saha çalışmaları ise tamamlanmak üzere.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 100 Günlük İcraat Programı dahilinde yer alan Kanal İstanbul Projesi çalışmalarında sona aşamaya gelindi. Türkiye’nin Çılgın Projesi’nde yürütülen ÇED ve etüd çalışmaları Ağustos ayı içerisinde son bulacak.

Etüt İşleri 35 Milyona Mal Olacak

Konu ile alakalı olarak bazı basın kuruluşları tarafından yapılan haberlere göre, söz konusu bu mega projenin ihalesini kazanan yüklenici şirket Yüksel Proje, projenin saha çalışmalarında da sona doğru yaklaşıyor. Projenin etüt işlerinin de yaklaşık olarak 35 milyon lira civarında bir bedele mal olacağı tahmin ediliyor.

Kanal İstanbul Projesi ile Alakalı Yeni Bir Karar Alındı

Konuya ilişkin elde edilen bilgilere göre ise, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Altyapı Yatırımlar Genel Müdürlüğü’nün ihaleyi kazanan şirket Yüksel Proje ile haftalık toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı neticesinde Yüksel Proje, Kanal İstanbul Projesi ile alakalı olarak hazırlamış olduğu fiziki taslağı ve yürütmüş olduğu etüd çalışmalarına ait raporları Ağustos ayının sonuna kadar teslim edecek. Öte yandan gerçekleştirilen bu toplantıda, proje ile alakalı yeni bir karara varılarak, Kanal İstanbul’a 7’inci köprünün inşa edileceği ifade edildi.

Daha önce meydana gelen gelişmeler ile projenin hayata geçirileceği model olarak Yap-İşlet- Devret modeline karar verilmişti. Buna ilaveten iki alt model daha tasarlanıyor. Bu plan doğrultusunda hayata geçirilecek olan iki butik şehirlerdeki konut projelerinden arsa sahipleri de yararlanacak. İhaleyi kazanan şirketler buraları satışa çıkararak gelir sağlayacak.

 

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.