Emlak Konut Tapu Sorgulama ve Teslimi

Emlak Konut Tapu Sorgulama Nasıl Yapılır? Tapu Teslimi Ne Zaman Yapılır? Emlak Konut Tapu İşlemleri ve diğer detaylar için…

Emlak Konut GYO, 60 yılı aşkın süredir ülkenin hemen hemen pek çok ilinde nitelikli konut projeleri hayata geçiren bir şirkettir. Bunun ile beraber son yıllarda gayrimenkul yatırım ortaklığı olarak da faaliyetlerine devam eden Emlak Konut GYO, inşa etmiş olduğu projelerden vatandaşları ev sahibi yapabilmek üzerine çalışmalar gerçekleştirmektedir. Dönem dönem başlatmış olduğu indirim kampanyaları sayesinde müşterilerine avantajlı ve indirimli bir şekilde hayallerindeki eve ya da iş yerine kavuşma fırsatı sunarken, ayrıca satın aldıkları bu bağımsız bölümlerin ödemelerinde de kolaylık sağlayabilmektedir.

Emlak Konut GYO’dan konut ya da iş yeri satın alan vatandaşlar tapularını ilk etapta değil, borçlarının tamamı bittikten sonra teslim alabilmektedir. Borcunu bitiren konut ya da iş yeri sahipleri ise Emlak Konut tapu sorgulama işlemini gerçekleştirerek tapusunun hazır olup olmadığını öğrenebilmekte ve bu sayede kolayca tapusunu teslim alabilmektedir.

Emlak Konut Tapu Sorgulama Nasıl Yapılır?

Emlak Konut GYO’dan konut ya da iş yeri gibi herhangi bir bağımsız bölüm satın alan vatandaşlar, satın alma işlemleri ile beraber tapularını alamamaktadır. Tapu alabilmek için öncelikle gayrimenkul satış sözleşmesi yapılan taşınmazın tüm borcunun ödenmiş olması gerekmektedir. Emlak Konut GYO’ya olan borcunu bitiren ya da peşin olarak ödeme yapan vatandaşlar ise tapu sahibi olabilmektedir. Bu gibi durumlarda vatandaşlar Emlak Konut tapu sorgulama işlemini gerçekleştirerek tapusunu alıp alamayacağını kolaylıkla öğrenebilmektedir.

Emlak Konut GYO’dan konut ya da iş yeri satın alan ve borcu kalmayan vatandaşlar tapu sorgulama işlemini Emlak Konut online işlemlerden gerçekleştirebilmektedir.

Emlak Konut Tapu Teslimi Ne Zaman Yapılır?

Emlak Konut GYO’dan satın alınan taşınmaz mallar için tapu devri, ancak konut ya da iş yeri sahibinin borcunu tümüyle kapatmasının ardından gerçekleştirilmektedir. Emlak Konut’a herhangi bir borcu kalmayan bağımsız bölüm sahipleri şirkete tapu devir dilekçesi yazarak gerekli işlemlerin arzını ve tapusunun teslim edilmesini talep edebilmektedir. Tapu devir dilekçesini teslim eden hak sahibi tapusunu alabilmek için nüfus cüzdanı fotokopisi, 2 adet vesikalık fotoğraf, rayiç bedel, aidat borcu yoktur yazısı, kredi ile ödeme yapıldıysa banka ipotek evrakları, kredi borcunun bitirilmesi halinde borcun bittiğine dair belge, muvafakatname, DASK poliçesi ve vekaletname gibi belgeleri şirkete teslim ettikten sonra EKGYO tapu teslimini gerçekleştirmektedir.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.