Kanal İstanbul’da Lojistik Üs Hazırlığı!

YND, Kanal İstanbul Projesi’ne komşu olacak Avrupa’daki devasa büyüklükteki lojistik üs projelerinden birini hayata geçirmek üzere çalışmalara başladı.

Yurt İçi Nakliyeciler Derneği (YND), Türkiye’nin Çılgın Proje’si Kanal İstanbul’a komşu bir konumda, Avrupa’nın devasa büyüklüğe sahip lojistik üslerinden birini hayata geçirmek üzere harekete geçti. Söz konusu lojistik üs projesini tanıtım programı, 20 Nisan Cuma günü İstanbul’da düzenlendi. Yurt İçi Nakliyeciler Derneği Başkanı Sedat Hakan Karataş program esnasında yaptığı açıklamalarında, proje adına en az 300 milyon dolar civarında yatırıma imza atacağını ifade etti.

Büyük Bir Lojistik Merkezine İhtiyaç Var

Bahsi geçen bu lojistik üs projesi ile ülkedeki yurt iç nakliyecilerine hizmet sağlamak adına oldukça büyük bir merkezi üs kurmayı hedeflediklerini dile getiren YND Başkanı Karataş, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün hizmet vermeye başlaması, İstanbul 3. Havalimanı ve Kanal İstanbul’un da hizmet vermeye başlayacak olması ile Hadımköy ile Arnavutköy arasında büyük bir lojistik merkezi kurulması ihtiyacının ortaya çıktığını anlattı. Gerçekleştirilen tüm araştırma ve incelemeler neticesinden en doğru konumun söz konusu bölge olduğunu belirten Karataş, Kanal İstanbul Projesi hayata geçirildiğinde, söz konusu bölgedeki nüfusun büyük oranda artacağını, dolayısıyla burada bir lojistik üs hayata geçirilmesinin her kesim için fayda sağlayacağını açıkladı.

İlk Aşamada 300 Milyon Dolar Yatırım Yapılacak

İstanbul-Avrasya Lojistik Üssü (İSTAV) olarak isimlendirilen söz konusu projenin 150 dönümlük bir arazi üzerinde inşa edilmesinin planlandığını dile getiren Yurt İçi Nakliyeciler Derneği Başkanı  Sedat Hakan Karataş, antrepoları, gümrüklü sahası, soğuk hava sıcak hava, TIR garajları, merkezleri, borsası ve bunun ile beraber sosyal tesislerine yer verilecek olan proje alanında oldukça büyük bir lojistik üssü kurulması adına büyük bir yatırım gerçekleştirileceğini belirtti. İlk aşamada minimum 300 milyon dolar değerinde yatırıma imza atılacağını, yer tahsisi ile finansman adına devlet tarafından destek alınması durumunda projeye derhal start verileceğini açıklamalarına ekledi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.