Kanal İstanbul’da Çalışmalar Hız Kesmeden Sürdürülüyor!

Konu ile alakalı olarak bazı açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Kanal İstanbul Projesi’nde etüt çalışmalarının sonlandırılması ve yapımına yönelik ihale gerçekleştirilmesi adına bir taraftan Karayolları’nın, diğer tarafından Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüklerinin çalışmalara ara vermeden devam ettiğini aktardı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde açıklamış olduğu 100 Günlük İcraat Programı’nda yer alan ülkenin Çılgın Projesinde çalışmaların ara verilmeden devam ettiğini dile getirdi. Programın en önemli projesinin Türkiye’yi Batı Avrupa – Uzakdoğu arasında önemli bir transfer merkezi haline getirecek olan İstanbul 3. Havalimanı olduğunu ifade eden Turhan, projedeki çalışmaların on sürat devam ettiğini, ilk fazının 29 Ekim tarihinde açılacak olduğunu anımsattı.

3 Ay İçinde İhaleye Çıkılacak

Öte yandan Bakan Turhan Türkiye için büyük önem taşıyan Kanal İstanbul Projesi’nin etüd çalışmalarının bitilmesi ve projenin inşası için ihale gerçekleştirilmesi adına hem Karayolları Genel Müdürlüğü, hem de Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü’nün çalışmalarının aralıksız bir şekilde devam ettiğini anlattı. Çalışmaların sonlandırılmasının akabinde 3 ay içerisinde ihale ilanının yayımlanacağını belirten Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, konu ile alakalı basın mensuplarına karşı bazı açıklamalarda bulundu.

Çalışmalar Aralıksız Sürüyor

Söz konusu açıklamalarında Turhan, Türkiye’nin Çılgın Projesi Kanal İstanbul’un en hızlı bir şekilde hayata geçirilebilmesi adına çalışmaların hız kazandığını, projenin inşaat aşamasının yaklaşık olarak 5 sene sürerken, ekonomik ömrünün ise 100 sene olacağı tahminlerinin olduğunu aktardı. Programın en kritik projelerinden olan Kanal İstanbul’un etüd çalışmalarının bitirilmesi ve ihaleye çıkılması için aralıksız çalışıldığını açıklamalarına ekledi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.