Kanal İstanbul’da Büyük Değişiklik! Maliyeti Azalacak!

Türkiye için oldukça büyük öneme sahip olan Kanal İstanbul Projesi’nde büyük bir değişikliğe imza atılıyor. Yaklaşık olarak 30 milyar lira civarında tasarruf sağlayacak olan bu değişiklikte, 400 metre genişliğe sahip olan proje 275 metreye düşürülecek.

Kanalın Genişliği Daraltılacak

Kanal İstanbul Projesi’nde maliyeti büyük oranda azaltacak bir değişikliğe gidildi. Konu ile alakalı olarak bir takım basın kuruluşları tarafından yapılan haberlere göre, yaklaşık olarak 65 milyar lira civarında yatırım bedeli ile hayata geçirilmesi tahmin edilen projenin yapım maliyeti, projenin genişliğinin 400 metreden 275 metreye düşürülmesi ile beraber yarı yarıya tasarruf sağlayacak. Bu sayede maliyette yaklaşık olarak 30 milyar lira civarında düşüş beklenirken, çalışmalar dahilinde 1.7 metreküp civarında çıkarılacağı hesaplanan hafriyatın da 800 milyon metreküp düşeceği ifade ediliyor. Konu ilişkin elde edilen bilgilere göre, kanalın genişliğinin 125 metre düşürülmesi üzerinde, kanalda inşa edilecek olan köprülerin uzunluğu da düşecek.

İki Köprüye Demir Yolu Yapılacak

Bu sayede köprü masraflarında da ciddi oranda tasarruf sağlanırken, projenin inşaat çalışmaları sebebiyle ortaya çıkacak olan hafriyatın, 3 adacığı yapmaya yeterli olacağı belirtildi. Öte yandan projenin ilk halinde 6 köprü inşa edilmesi hesaplanırken, en son bilgilere göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından gelen talepler doğrultusunda 7 köprü inşa edileceği öğrenildi. Üstelik iki köprüden de demir yolu geçirilmesi planlanıyor.

Kanal İstanbul İdaresi Başkanlığı Kurulacak

Türkiye için totalde 20 milyon lira gibi bir ekonomi oluşturması beklenen asrın projesi Kanal İstanbul idaresi için de yeni yapılanma gerçekleştirilecek. Bu sayede TOKİ, Emlak Konut, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi, Demiryolları ve Karayolları paydaşlarından meydana gelen bir Kanal İstanbul İdaresi Başkanlığı (KİB) kurulacak.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.