Kanal İstanbul Projesi İnternet Aramalarındaki Dev Artış!

Kanal İstanbul Projesi İnternet Aramalarındaki Dev Artış!

2011’den bugüne kadar sürekli olarak gündem konusu olan Kanal İstanbul Projesi artık hayata geçiriliyor.

Kanal İstanbul Projesi Aramaları Arttı!

Proje Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilip, yapılan yatırım tutarı ise 60 milyar Türk Lirası olarak açıklandı. Kanal İstanbul Projesi ile ilgili tüm detaylar açıklandıktan sonra da, projenin bulunduğu alanlarda gayrimenkul sektörünün cazibesi de bir hayli artış gösterdi. Söz konusu ilgili, cazibe ile ilgili araştırmalar yapıldı. Yapılan araştırmalar sonrasında ise Kanal İstanbul ile ilgili internet aramaları yüzde 133 oranında artış meydana geldi.

Kanal İstanbul Projesi ile ilgili değerlendirmeler bulunan zingat.com’un kurucu ortağı ve CEO’su Ahmet Kayhan, bunun gibi büyük projelerin her zaman planlandığı gibi olmadığını, yalnızca bu proje için bahsetmediğini, tüm büyük projelere yatırım yaparken dikkat edilmesi gereken önemli hususların bulunduğunu söyledi. Yatırıma uygunluğundan bölgenin imar durum araştırmasına, ulaşımından altyapısına, tapunun temiz olmasından fiyatına kadar detaylı inceleme yapılması gerektiğini söyleyen Kayhan, Kanal İstanbul’un bulunduğu bölgenin aynı zamanda da ilerleyen süreçlerde hastane, okul gibi kentleşmenin temel faktörleri arasında yer alan ihtiyaçları da barındıracağını söyledi.

Kayhan: Büyük Projeler Planlı, Sabırlı ve Temkinli Yapılmalı

Yatırım yaparken çok temkinlik davranılması gerektiğini söyleyen Kayhan, aynı zamanda da gayrimenkul yatırımı yapıldığında, kısa vadeli ve yalnızca spekülatif motivasyon ile yapıldığında çoğu zaman olumlu sonuçlar elde edilmediğini, projelerin uzun dönemli olması gerektiğini, sabırlı davranılması, planlı yapılması gerektiğini söyledi.

Kanal İstanbul Projesi’nin 5 senelik süreçte biteceğini söyleyen Kayhan, İstanbul’un da çok daha rahat bir nefes alacağını söyledi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.