Kanal İstanbul O Bölge’nin Değerine Değer Katıyor!

Kanal İstanbul Projesi’nin güzergahının kesinleştirmesi ile beraber Küçükcekmece değerlendikçe değerleniyor. Bölge’deki konut fiyatları neredeyse yarı yarıya yükseldi.

Uçtan uca gayrimenkul yatırımı için çeşitli alternatifler sunan Küçükçekmece, konut geliştiricileri adına oldukça cazip bir bölge olarak görülüyor. İstanbul’da planlı yerleşim bölgelerinden biri olan söz konusu ilçe, son dönemlerde hayata geçirilmesi planlanan Kanal İstanbul Projesi ile ayrı bir değer kazanıyor. Çılgın proje olarak bilinen bu projenin resmen açıklanması ile beraber bölge yatırımcılar tarafından büyük ilgi görmeye başladı.

Metrekare Fiyatları 3 Bin TL’nin Üzerinde

Bunun ile beraber Küçükçekmece, Halkalı’dan Atakent’e kadar bütün yerleşim bölgeleri üzerinde gerçekleştirilen yatırımlar sayesinde, her bir bölge ayrı bir değer taşıyor. Yakın zamanlarda satılık konut fiyatlarının yükselişe geçtiği ilçede, metrekare fiyatları 3 bin liranın üzerinde seyrediyor. Bölgedeki fiyat yükselişleri, 3 sene içerisinde minimum yüzde 50 civarında gerçekleşti. 3 sene öncesinde ortalama olarak metrekare fiyetı 2 bin 800 TL olan Atakent’te, şuanda fiyatlar 5 bin TL’ye ulaştı.

Ana Ulaşım Yollarına Yakınlığıyla Cazip Bir Bölge

Gayrimenkul değerleme alanında hizmet veren yetkili Gamze Ertaş Karcıoğlu, konuya ilişkin bazı değerlendirmelerde bulundu. Gamze Ertaş açıklamalarında, Küçükçekmece’nin E – 5, TEM Otoyolu, Kuzey Marmara Otoyolu, Basın Ekspres türünden ana ulaşım yollarına ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne bağlanacak yollara yakın bir bölgede yer almasından ötürü oldukça mühim bir lokasyon avantajına sahip olduğunu ifade etti.

Kanal İstanbul Projesi’nin çalışmalarının devam ettiği sürece, etrafında mevcut bulunan yapılaşma şartlarının kesinleşmesi ile beraber Küçükçekmece’deki konutlara gösterilen ilginin de sürdürüleceği yönünde düşüncesinin olduğunu dile getiren Karcıoğlu, bölgenin gelişimine yönelik çalışmalarında da bu durumuna pozitif yönde etki edeceğini açıklamalarına ekledi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.