Kanal İstanbul Emlak Piyasasına da Damga Vurdu!

Geçtiğimiz günlerde Bakan Arslan tarafından güzergahı açıklanan Kanal İstanbul Projesi, Başakşehir, Ispartakule ve Küçükçekmece’deki konut piyasasına heyecan kattı.

Geçtiğimiz günlerde 5 alternatif arasından kesin olarak belirlenen güzergahı açıklanan Kanal İstanbul Projesi, emlak sektörünü ayağa kaldırdı. Güzergah üzerindeki bölgelerde fiyatların uçmasına neden olan söz konusu Çılgın Proje’nin inşaat çalışmalarına bu yıl içerisinde başlanacak. Başakşehir, Ispartakule ve Küçükçekmece’de bir hayli hareketlilik yaşanırken, elde edilen bilgilere göre, bölgedeki emlak şirketlerinin ziyaretçi sayısı, proje güzergahının açıklanmasının ardından iki katına çıktı.

Emlak Ofisleri Doldu Taştı

Bu süreçte Kanal İstanbul Projesi ile konut pazarlaması gerçekleştiren emlak ofisleri dolarken, Ziyaretçi sayısında katlanma, konu satışlarında ise yüzde 30 civarında artış görüldü. Konut satın almak isteyen yatırımcıların en fazla sorduğu sorular arasında ise, konur projelerinin Kanal İstanbul ile arasındaki mesafe ve sahip olduğu manzara oldu.

Bölgede Onlarca Konutun Satışına İmza Atıldı

Konu ile alakalı olarak bir takım yayın kuruluşları tarafından yapılan haberlere göre, Emlak Konut GYO’ya ait olan proje güzergahındaki 12 adet konut projesinden ön satışlarda içerisinde olmak üzere 75 adet konut satışı gerçekleştirildi. Öte yandan Başakşehir’in en büyük projesi olan Kuzey Yaka ve Ispartakule’de de onlarca konut satışı gerçekleştirildi.

Büyük Altyapı Projeleri, Bölgelerindeki Piyasayı Hareketlendirir

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum yapmış olduğu açıklamasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Çılgın Proje olarak tanıtmış olduğu bu projenin sadece güzergahı üzerindeki konut projelerine değil, genel olarak Türkiye ekonomisine ve İstanbul’un konut piyasasına büyük oranda katkı sağlayacağını dile getirdi. Büyük altyapı projelerinin her zaman hayata geçirildiği bölgeye canlılık kattığını da ifade eden Kurum, Kanal İstanbul Projesi’nin ciddi anlamda dev bir proje olduğunu ve yalnızca güzergahının açıklanmasının bir emlak ofislerini doldurup taşırmaya yettiğini aktardı.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.