Kanal İstanbul Çevresindeki Projelerde Hareketlilik Var!

Geçtiğimiz günlerde Kanal İstanbul Projesi’nin açıklanan kesin güzergahının ardından, çevresinde yer alan konut projelerinde hareketlilik yaşanmaya başladı.

Kanal İstanbul Projesi’nin Avcılar – Küçükçekmece – Başakşehir – Arnavutköy olarak belirlenen güzergahı üzerindeki emlak piyasasında hareketlilik yaşanmaya başladı. Projeye yakın bir konumda yer alan ve inşaat çalışmaları sürdürülen konut projeleri, yatırımcıların göz bebeği haline geldi. Emlak şirketleri ise, projeler gösterilen bu yoğun ilgiyi avantaja çevirebilmek adına bir takım kampanyalar gerçekleştirmeye başladı. Az peşinatlı ve uzun vadeli ödeme alternatifler peş peşe sunulunca, konut projelerinin satış ofisleri, Kanal İstanbul çevresinde konut satın almak isteyenler ile doldu. Proje etrafından proje üreten inşaat şirketlerinin yetkilileri ise konu ile alakalı yaptıkları açıklamada, söz konusu olan güzergahın açıklaması ile beraber, projelere olan ilginin yüzde 10 civarında artmış olduğunu ifade etti.

Tüketiciler Artık Bilinçlendi

Ayrıca yatırımcıların söz konusu mega proje çevresinde yer alan konut projelerini teker teker gezerek incelediklerini de dile getiren yetkililer, tüketicilerin artık bilinçli davrandığını, her projeden bilgi alarak karşılaştırma yaptığını ve en sonunda bir projede karar kılarak satın alma işlemini gerçekleştirdiğini anlattı.

Elde edilen bilgilere göre ise, konut satışlarını daha basit bir hale getirmek isteyen emlak şirketleri, en fazla az peşinat ve uzun vade fırsatlarını müşterilerine sunuyor. Bazı projelerde vadeler 100 aya kadar uzayabilirken, bazı projelerde ise anahtar teslim tarihine kadar vade farkı alınmadan balon ödeme adındaki belirlenen tarihte toplu ödeme imkanları sunuluyor.

En Ucuz Konut Esenyurt’ta

Türkiye’nin en önemli projelerinden biri olan Kanal İstanbul Projesi etrafında çalışmaları sürdürülen konut projelerinden en düşük konut fiyatı sitede 250 bin lira iken, site dışında 180 bin liradan satışa sunuluyor. Projeye komşu olan ilçelerden Esenyurt’ta en ucuz konutu bulabilmek mümkün iken, en pahalı konut ise Küçükçekmece’de bulunuyor.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.