Kamuda Ödenecek Mali Değerler Açıklandı

2018 yılı için kamuda ödenecek Kontrol Kanunu, Mali Yönetim ve diğer mevzuatlar gereği yapılacak ödemeler belirlendi. Yeni kararlar Resmi Gazete’de yayınlanarak resmen yürürlüğe girdi.

Kamu kurum ve kuruluşlarınca yapılacak ödeme sınırlamaları 2018 yılında yapılacak değerler açıklandı. Maliye Bakanlığı ve Muhasebat Genel Müdürlüğü Parasal Sınırlar ve Oranlar Hakkında Genel Tebliği adı altında Resmi Gazete’de yayınlandı. Açıklamaya göre merkezi kurumlardaki kamu kuruluşları için ödenecek avans tutarları için alt limitin 700 TL üst limitin ise 515 Bin TL’ye kadar çıkabileceği ifade edildi.

Askeri Dairelere 390 Bin TL

Yüksek bütçeli avans tutarları genel olarak devletin üst kurumlarına ödenecek. Bu kurumlar arasında Türkiye Büyük Millet Meclisi, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği ve Başbakanlık Özel Kalem Müdürlüğü gibi üst düzey kurumlar yer alıyor. Milli İstihbarat ülkemizi yurt dışında temsil eden konsolosluklar ve askeri dairelere ödenecek avanslar 4 Bin TL’den başlarken 390 Bin TL’ye kadar yükselebilecek. En yüksek avans oranı ise özel bütçeli dairelere verilmekte. 350 Bin TL’den başlayan avans oranları 970 TL’ye kadar Spor Genel Müdürlüğü, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı kurumlarına verilecek.

Büyükşehirler İçin 3 Katı Olacak

İşletmelerin alacağı avanslar için faiz oranları da belli oldu. Buna göre eğer 1 Ocak 2017’de faiz oranı için herhangi bir sözleşme yapılmadıysa yüzde 9, ticari işler için ise yüzde 9,75 olarak tahsil edilecek. Taşınırların kayıtlardan çıkarılması hususunda alt limit 5 Bin ile 24 Bin TL arasında belirlenecek. Küçük yerler için geçerli olan tutarlar büyükşehir belediyelerinde 3 katı olacak.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.