İşte Yeni Başlatılan Yüzde 20 İndirim Kampanyasındaki Projeler ve Firmalar!

Gayrimenkul şirketleri, hükümet tarafından konut piyasasına hareket katmak için başlatılmış olan konut kredisi faiz oranlarının yüzde 1’in altına çekilmesi kampanyasına, konut fiyatlarından yüzde 20 indirim kampanyası düzenleyerek destek verdi. Söz konusu kampanya dahilinde indirim uygulanacak olan konut projeleri de bugün itibari ile açıklanmış oldu.

Hükümet tarafından hem tapu harcı, hem de KDV oranlarında indirime gidilmesi ile beraber, bankalar tarafından da konut kredisi faiz oranlarının yüzde 0,98’e çekilmesinin akabinde, konut sektörünün çatı kuruluşları olan Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYODER), İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) ve Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) tarafından ortaklaşa bir çalışma yürütülerek konut fiyatlarında yüzde 20 indirim kampanyası başlatıldı.

Kampanya 30 Gün Sürecek

Konu ile alakalı olarak bazı basın kuruluşları tarafından yapılan haberlere göre, söz konusu bu 3 çatı kuruluşuna üye olan toplamda 41 adet firma, bütün peşin ve kredi satışlarda, 15 Mayıs 2018 tarihinden itibaren 30 gün süreli olmak üzere yüzde 5 oranında peşinat ve yüzde 20 indirimli konut satışlarına başladı.

Peşinatlar da Yüzde 5’e Düşürüldü

Böylelikle ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar, yüzde 5 oranında peşinat, 120 aya varan vade seçenekleri ve yüzde 0,98 düzeyindeki faiz oranı ile hayallerine kavuşabilecekler. Peşin ya da banka kredisi ile ödemelerde yüzde 20 oranında indirim imkanından da faydalanabilecekler. Neredeyse 150 farklı konut projesinin dahil olduğu bu yüzde 20 indirim kampanyası 15 Haziran 2018 tarihinde sona erecek.

Bu kapsamda, Ağaoğlu’nun Çekmeköy ve Maslak 1453 projeleri, Artaş İnşaat’ın Avrupa Konutları Başakşehir ve Avrupa Konutları Atakent 4 Projeleri, DKY İnşaat’ın Lokum Manzara Projesi, Halk GYO’nun Bizimtepe Aydos ve Şehristan Projeleri söz konusu bu 150 proje arasındaki bazı projelerdir.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.