Emlak Konut GYO Kimin?

Emlak Konut GYO Kimin? Emlak Konut Devletin mi? Emlak Konut Ne İş Yapar? Emlak Konut TOKİ İlişkisi ve diğer detaylar…

Emlak Konut GYO, Türkiye’nin gayrimenkul sektöründe konut üretimi gerçekleştiren kuruluşlardan biridir. Hayata geçirmiş olduğu kaliteli sosyal konut projeleri ile bilinen Emlak Konut, sektörde oldukça iyi bir yer edinmiştir. Özellikle de gayrimenkul sektöründe adından bir hayli bahsedilmesi sebebi ile pek çok vatandaşın aklında “Emlak Konut kimin?” diye soru işareti bırakan bu kuruluş, pek çok Toplu Konut İdaresi de dahil olmak üzere birçok şirketin hissesinden meydana gelmektedir.

Emlak Konut GYO Kimin?

Günümüzde adını duyan pek çok kişi, “Emlak Konut kimin?” diye merak etmektedir. Emlak Konut GYO, yüzde 49,33’lük hissesi ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığının, yüzde 50,55’lık payı ile borsada işlem gören sermayenin ve yüzde 0,01’lik hissesi ile diğer şirketlerindir. Özellikle de Toplu Konut İdaresi’nin sahip olduğu pay ile devlet desteği alan Emlak Konut GYO, bu gibi yüzdelik hisseler ile pek çok şirketin ortaklığı neticesinde faaliyet göstermektedir.

Emlak Konut Devletin mi?

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A. Ş.’nin pay sahiplerinden TOKİ’nin büyük hissedarlardan biri olması sebebi ile pek çok tüketici “Emlak Konut devletin mi?” sorusuna yanıt aramaktadır. Emlak Konut GYO, 1953 yılında kurulan özel bir şirkettir. Her ne kadar Toplu Konut İdaresi Başkanlığı büyük hissedarlardan olsa da ve devlet bünyesinde faaliyet gösterse de, Emlak Konut tam anlamıyla bir devlet kuruluşu değildir.

Emlak Konut Ne İş Yapar?

Sektörün öncü kuruluşlarından biri olan Emlak Konut GYO, sektörde pek çok görev üstlenmektedir. Örneğin; hayata geçirmiş olduğu emlak konut kampanyaları ile vatandaşların ev sahibi olmasını kolaylaştıran şirket, ayrıca ülke genelinde çeşitli nitelikli konut projeleri inşa etmektedir. Öte yandan oluşturmuş olduğu emlak konut online platform sayesinde vatandaşlara sahip oldukları konutlar ile alakalı hizmet de sunan bu şirket, müşterilerinin kaliteli yaşam sürdürebilmesini sağlamaktadır.

Emlak Konut TOKİ İlişkisi

Öncelikle Emlak Konut TOKİ ilişkisi, sağlam bir ortaklığa dayanmaktadır. Emlak sektöründe genellikle konut projelerini beraber hayata geçirmekte olan bu birbirlerinin projelerini destekleyen bu iki kuruluş, sektöre öncülük etmektedir. Bunun ile beraber bu iki kuruluş emlak konut kampanyaları düzenleyerek, vatandaşlara uygun koşullarda yeni yaşam alanları sunmaktadır.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.