İşte Konutta İndirim Kampanyasının Başlangıç Tarihi!

Tüketiciler tarafından emlak sektöründe heyecanla beklenen uygun faiz oranları ve az peşinatlı kampanyalar Kurban Bayramı’ndan sonra başlayacak.

Döviz kurlarında yaşanan spekülatif amaçlı hareketlenmelere karşı bir tedbir de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından alındı. Konu ile alakalı olarak bazı gazeteler tarafından yapılan haberlere göre, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum bir takım açıklamalarda bulunarak, bundan sonra inşa edilecek olan yapılarda ABD menşeili hiçbir malzemenin kullanılmayacağını belirtti. Emlak sektörünü alakadar eden bir yol üzerinde çalışmalar yürütüldüğünü dile getiren Bakan Kurum, sektör temsilcilerinin 15 Temmuz’da gerçekleştirilen darbe girişiminin akabinde önemli fedakarlıklarda bulunarak vatandaşların ev sahibi olması adına yoğun çalıştıklarını, bugün de Türkiye’ye karşı başlatılan ekonomik savaşta ülkeye destek olmak adına yine bir fedakarlık sergileyerek tüketicilerin mağduriyetinin önüne geçeceklerini ve böylelikle pek çok tüketicinin ev sahibi olmasına olanak sağlayacaklarını aktardı.

Kampanyanın Detayları Yakında Açıklanacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ayrıca açıklamalarında, emlak sektörüne hareket katmak maksadı ile düşük faizli ve uygun ödeme seçenekleri ile yeni konut kampanyaları hayata geçirileceğini, söz konusu kampanyanın detaylarının ise birkaç gün içerisinde açıklanacağını belirtti.

Konu ile alakalı olarak bazı açıklama ve değerlendirmelerde bulunan sektör temsilcileri ise, konut sektörü olarak temel amacın, Türkiye ekonomisine yönelik yürütülen ekonomik saldırıları bertaraf ederek kazanmak olduğunu ifade etti. Öte yandan konut kredisi faiz oranlarındaki indirim ve peşinatın düşürülmesi kampanyaları ile 15 Temmuz’un ardından sektörün hızlı bir şekilde aksiyon aldığı gibi şimdide aynı şekilde alacağını, bu kampanyalar sayesinde tüketicilere önemli fırsatlar sunulduğunu dile getirdi.

 

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.