İşte Konut Kredisi Faiz Oranlarında Temmuz Ayı Güncellemesi!

Konut kredisi faiz oranlarını yüzde 1’in altına düşüren kamu bankaları kampanyası bugün itibari ile son buldu. Faiz oranları bu sabahtan itibaren yükselirken, bazı bankalar faiz oranları yüzde 2,09’a kadar çıkardı.

10 Mayıs 2018 tarihi itibari ile bir hayli geçen zamanın ardından ilk defa konut kredisi faiz oranları yüzde 1’in altını görerek yüzde 0,98 olarak gerçekleşmişti. Kamu bankalarından Ziraat Bankası önderliğinde başlatılan bu kampanyaya, mevduat bankaları ile katılım bankaları da katılım sağlamıştı. Fakat bankaların uygulamaya sokmuş olduğu bu yüzde 0,98 faiz oranı kampanyası bugün itibari ile son buldu.

Yalnızca Ziraat Bankası Artışa Gitmedi

Bugün, kampanyaya katılan bankalar da dahil olmak üzere bankaların uygulamış olduğu konut kredisi faiz oranları artış gösterdi. Hatta bazı bankalarda rekor artış görülürken, Şekerbank aylık bazda 5 yıllık kredisinin faiz oranını yüzde 2,02’ye, 10 yıllık kredisinin faiz oranını ise yüzde 2,09’a kadar yükseltti.  Henüz faiz ıranında değişiklik yapmayan tek banka ise, Mayıs ayı içerisinde kampanyayı başlatan Ziraat Bankası oldu.

2 Temmuz 2018 Pazartesi günü itibari ile güncellenen en yeni konut kredisi faiz oranları ise şu şekilde gerçekleşti:

Bugün İtibari ile Konu Kredisi Faiz Oranları Ne Kadar Oldu?

Ziraat bankası, aylık bazda hem 5 yıl vadeli, hem de 10 yıl vadeli konut kredisi faiz oranında herhangi bir değişikliği gitmeyerek şimdilik yüzde 0,98’de sabit kaldı. Faiz oranlarını yükselten bankalardan Halkbank bugün itibari ile 5 ve 10 yıllık kredileri için yüzde 1,27 faiz oranı uygulamaya sokarken, Vakıfbank ise yine 5 ve 10 yıllık faizleri için yüzde 1,51 faiz oranı uygulamaya başladı. Şekerbank 5 yıllık kredi için yüzde 2,02, 10 yıllık kredi için yüzde 2,09 faiz uygularken, TEB faiz oranlarını yüzde 1,68’e yükseltti.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.