İşte Kanal İstanbul’un Rotası!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, kısa süre önce gerçekleştirmiş olduğu basın toplantısı ile Kanal İstanbul Projesi’nin güzergahını kamuoyu ile paylaştı. İşte projenin detayları…

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, az önce gerçekleştirmiş olduğu bir basın toplantısı ile yaklaşık olarak 7 yıl öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından “Çılgın Proje” olarak açıklanan Kanal İstanbul Projesi’nin kesinleşen güzergahını ve detaylı bilgilerini basın aracılığı ile paylaştı.

Daha öncesinde konuya istinaden yapmış olduğu açıklamalarından toplamda 5 farklı güzergah üzerinde değerlendirmeler yapıldığını ifade eden Bakan Arslan, bahsi geçen bu çalışmalarda sona gelindiğini de açıklamıştı. Öte yandan Bakan Ahmet Arslan, Kanal İstanbul Projesi’nin yap – işlet – devret modeli ile hayata geçirileceğini ve proje etrafında mevcut bulunan yapılaşmasının kentsel dönüşüm çalışmaları ile çözüm bulacağını aktarmıştı.

Tüm Detaylar Göz Önünde Bulundurularak Değerlendirme Yapıldı

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan bugün yapmış olduğu açıklamasında ise, şimdiye dek yürütülen çalışmalardan tüm verileri ve çevresel koşulları belirlediklerini, yer altı, yer üstü, maden ve sit alanlarını gözlemleyerek 5 farklı rota üzerine ağırlık verdiklerini ve değerlendirdiklerini anlattı. Bundan sonra tespit edilen rota üzerinde çalışmaların sürdürüleceğini ve deprem riski değerlendirmesi neticesinde meydana gelebilecek herhangi bir depremin alanları ve büyüklüğü göz önünde bulundurularak modellemelerin geliştirildiğini de aktardı.

Öte yandan bu çalışmalarda dalgaların seviyesinin de en kötü durum göz önünde bulundurularak düzenlendiğini de belirten Arslan, belirlenen 10 bin metrelik sondaja 7 bin metrelik sondaj daha ilave edildiğini, söz konusu olan bu çalışmaların 2017 sonunda bitirildiğini ve göl-deniz tabanından çıkarılacak olan tüm hafriyatın da dolgu yapımında kullanılması adına bütün meselelerin düşünülüp değerlendirildiğini anlattı.

Kesinleşen Güzeergah Küçükçekmece-Sazlıdere-Durusu

Bakan Ahmet Arslan yapmış olduğu bu açıklamalarında ayrıca, söz konusu olan bu 5 farklı alternatif üzerinde gerçekleştirilen değerlendirmeler neticesinde İstanbul ve Türkiye için büyük önem taşıyan Kanal İstanbul Projesi’nin güzergahının Küçükçekmece – Sazlıdere – Durusu Hattı olduğunu, İstanbul 3. Havalimanı Projesine göre de lokasyon girişinin Küçükçekmece olmasına karar verildiği bilgisi paylaştı.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.