İşte Analistlerin Piyasa Düşüşlerine Yönelik Değerlendirmeleri!

Amerika Birleşik Devletleri’ne ait olan borsalar ile başlayarak dünya çapında devam eden piyasaların sert düşüşleri hakkında analistler tarafından bir takım değerlendirmeler yapıldı. Analistler 2016 yılından beri etkisini gösteren yukarı yönlü eğilimin bir düzeltmesi olarak tahminde bulunuyor.

Dünya piyasalarında yaşanan sert düşüşler hakkında bir takım değerlendirmelerde bulunan analistler, 2016 yılından beri gerçekleşen yükseliş trendinin bir düzenlemesinin yaşandığını, piyasalarda ise halen daha kesin bir şekilde ücretlendirilemeyen bir anomalinin mevcut olduğunu ifade etti.

New York gibi Amerika Birleşik Devletleri borsaları ile başlayarak dünya çağında devam eden sert düşüşler, analistler tarafından söz konusu yükseliş bir düzenlemesi olarak nitelendiriliyor.

Korku Endeksi Yüzde 100 Arttı

Amerika piyasalarına ait olan Dow Jones endeksi, puan açısından dün itibari ile tarihin, yüzde açısından son 7 yılın en sert düşüşünü gösterirken, işlem büyüklüğü ise yaklaşık olarak ortalamaların iki katına yaklaştı. Dow Jones endeksi ile start veren satış dalgası, küresel piyasaları etkilerken, “korku endeksi” şeklinde nitelendirilen VIX endeksi ise bir gün içerisinde yaklaşık olarak yüzde 100 oranında artış gösterdi.

Öte yandan analistler, dünya üzerindeki piyasalarda düşüş gösteren risk iştahı, yukarı yönlü eğilim gösteren gelişmiş ülke tahvil faizleri ve borsalara ait olan stop-loss emirlerinin tetiklenmiş olmasından ötürü piyasalarda bu denli bir düşüş yaşandığını, buna rağmen söz konusu düşüşlerin, yükseliş eğimi gösteren trendin bir düzeltmesi olarak değerlendirildiğini ifade etti.

BIST 100 Endeksi Günün İlk Yarısını Yüzde 2’den Tamamladı

Öte yandan dün Amerika piyasalarında yaşanan söz konusu bu gelişmenin ardından Asya piyasalarında yaklaşık olarak yüzde 5’e kadar gerileme gözlemlenirken, yurt içi piyasalarında BIST 100 Endeksi ise günün ilk yarısını yüzde 2 civarında kapattı.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.