2021 Güncellenen Kentsel Dönüşüm Kira Yardımları!

2021 Güncellenen Kentsel Dönüşüm Kira Yardımları!
2021 Güncellenen Kentsel Dönüşüm Kira Yardımları!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 2021 yılı kentsel dönüşüm kira yardımları olarak bu yıl içerisinde evleri kentsel dönüşüme uğrayan hak sahipleri için sağlanacak olan kira desteğini, TÜFE oranlarına göre yeniden belirledi. Yapılan bu güncelleme ile Ankara, İstanbul ve İzmir’de sağlanan kira desteği 715 ile 1500 lira arasında değişiyor.

Kentsel Dönüşüm
Kentsel Dönüşüm

Bazı basın mensupları tarafından konu ile alakalı olarak elde edilen bilgilere göre, riskli bölge ve yapıların daha güvenli bir yaşam alanına dönüştürülebilmesi maksadıyla 31 Aralık 2012 tarihinde kentsel dönüşüme yönelik çıkarılan Kanun çerçevesinde riskli olduğu belirlenen yapılarda yaşamını sürdüren ailelere sağlanan kira desteği, TÜFE oranlarına göre yukarı yönlü revize edildi.

Gerçekleştirilen bu güncellemenin ardından ülke genelinde en az kira desteği 750 TL, en fazla kira desteği ise 1500 TL olarak revize edildi.

Güncellenen Kentsel Dönüşüm Kira Yardımları Belirlendi

Güncellenen Kentsel Dönüşüm Kira Yardımları Belirlendi
Güncellenen Kentsel Dönüşüm Kira Yardımları Belirlendi

Söz konusu olan bu güncellemeye göre ülke genelinde kentsel dönüşüm kira yardımı yapılacak olan bazı iller ise şu şekilde;

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ödenen kentsel dönüşüm kira yardımı illere göre yapılmaktadır. Bakanlık illeri 6 grup içerisinde belirlemektedir. Birinci grup içerisinde yer alan illerde kira yardımı 715 TL olarak ödenmektedirler. Bu iller arasında Artvin, Bilecik, Bingöl, Bolu, Burdur, Çankırı, Erzincan, Gümüşhane, Hakkari, Kırşehir, Nevşehir, Sinop, Tunceli, Bayburt, Karaman, Kırıkkale, Bartın, Ardahan, Iğdır, Yalova, Karabük ve Kilis illeri yer almaktadır.

Kentsel Dönüşüm Kira Yardımları
Kentsel Dönüşüm Kira Yardımları

İkinci grup illerin yer aldığı Amasya, Bitlis, Edirne, Giresun, Isparta, Kars, Kastamonu, Kırklareli, Muş, Niğde, Rize, Siirt,Uşak, Yozgat, Aksaray, Şırnak, Osmaniye ve Düzce illeri için ise aylık kira yardımı rakamı 810 liradır. Kira yardımı olarak 905 lira olarak ödeme yapılan iller ise Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Çorum, Elazığ, Kütahya, Ordu, Sivas, Tokat, Zonguldak, Batman ve Çanakkale olarak sıralanmaktadır.

Kira yardımı rakamının 1.085 TL olarak uygulandığı iller Adana, Antalya, Konya ve Bursa olarak sıralanırken en yüksek kentsel dönüşüm kira yardımı aynı zamanda Türkiye’nin en büyük illeri olan Ankara, İzmir ve İstanbul için ödenen 1.150 liralık kira yardımı rakamıdır.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.