İstanbul’un Ulaşımı 2018 Sonuna Kadar Daha Da Rahatlayacak!

Konu ile alakalı yapılan açıklamalara göre mega kent İstanbul’da 2018 yılı sonuna kadar 5 adet metro hattı daha hizmete başlayacak.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Mevlüt Uysal, bu senenin sonuna kadar hayata geçirilip İstanbulluların hizmetine sunulacak olan yeni metro hattının uzunluğunu 110.8 kilometre şeklinde ayarladı. Söz konusu yeni metrolar bu yılın sonu itibari ile hizmete sokulduğunda İstanbul’da mevcut bulunan metro hatlarının toplam uzunluğu 271.3 kilometreye varacak. Bu doğrultuda içerisinde bulunduğumuz yılın sonu itibari ile 5 adet daha yeni metro hattı projesinin hayata geçirilmesi planlanıyor.

2023’den Sonra Hedef Bin 100 Kilometre

Tüm bunların yanı sıra elde edilen bilgilere göre, mega kentte önümüzdeki yılın sonuna kadar hayata geçirilecek olan  projeler ile beraber toplam metro hattı uzunluğunun 355,45 kilometreyi bulacağı öngörülüyor. Önümüzdeki 5 yıllık sürenin ardından da raylı sistem adına belirlenen hedefin bin 100 kilometre olacağı da konu ile alakalı elde edilen bilgiler arasında yer aldı. Bir takım basın mensupları tarafından konu ile alakalı yapılan haberlerde ise, 2018 yılının sonuna kadar hayata geçirilecek 5 adet metro hattı hakkında bilgi verildi. İşte söz konusu olan metro hatları…

Geçtiğimiz aylarda ilk etabı büyük bir tören ile açılışı gerçekleştirilen ve Türkiye’nin ilk sürücüsüz metro hattı niteliğine sahip olan Üsküdar – Ümraniye – Çekmeköy – Sancaktepe Metro hattının geri kalan 7 istasyondan meydana gelen 9,5 kilometrelik ikinci etabı olan Yamanevler – Çekmeköy Metro Hattı yıl sonuna kadar açılacak.

Mecidiyeköy ile Mahmutbey arasında ki Mecidiyeköy – Kağıthane – Alibeyköy – Mahmutbey Metro hattı 2018 yılı içerisinde hizmete sunulacak.

Dudullu – Kayışdağı – İçerenköy – Bostancı Metro Projesi kapsamında Bostancı İDO ile İMES’e kadar olan bölümü hizmete sokulacak.

Eminönü – Eyüpsultan – Alibeyköy Tramvay hattı ve Marmaray ile entegre edilecek olan Gebze-Halkalı Banliyö Hattı da yine bu yıl içerisinde hayata geçirilecek olan raylı sistemler arasında yer alıyor.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.