İstanbul’un En Ucuz Konutu Esenyurt’ta!

TUVİMER, İstanbul’da konut fiyatları verilerini açıkladı. Açıklanan bu verilere göre, İstanbul’da ortalama olarak en ucuz konut Esenyurt’ta yer alırken, en pahalı konut ise Beşiktaş’ta yer aldı.

Türkiye Veri İşletmeleri Merkezi TUVİMER) tarafından gayrimenkul sektöründe nitelikli veri ihtiyacınım karşılayabilmek adına geliştirilen Tapusor uygulaması sayesinde elde edilen verilere göre, İstanbul ve ilçelerindeki konutların ortalama metrekare fiyatları açıklandı.

İstanbul’da En Ucuz Konut Esenyurt’ta

Konu ile alakalı olarak basın kuruluşlarının yapmış olduğu haberlere göre, İstanbul’da en ucuz konut metrekare fiyatı 2 bin 204 TL ile Esenyurt olurken, Esenyurt’tan sonra 2 bin 312 TL ile Çatalca, 2 bin 378 TL ile Sultanbeyli ve 2 bin 460 TL ile de Silivri geldi. Ayrıca İstanbul’da metrekare fiyatı uygun olan bir diğer ilçe ise 2 bin 466 TL ile Arnavutköy oldu.

Konutta En Pahalı İlçe Beşiktaş

Yapılan araştırmada ayrıca en pahalı konut metrekare fiyatlarında ise ilk sıranın sahibi 11 bin 409 TL ile Beşiktaş oldu. Listede Beşiktaş’tan sonda 9 bin 879 TL ile Sarıyer, 7 bin 925 TL ile Bakırköy, 7 bin 62 TL ile Kadıköy, 6 bin 916 TL ile Adalar, 6 bin 780 TL ile Şişli ve 6 bin 527 TL ile Üsküdar yer aldı.

Metrekare Değerleri 2017’ye Göre Düşük

Tapusor Genel Koordinatörü Ömer Türkoğlu konu ile alakalı bazı açıklamalarda bulundu. Söz konusu açıklamalarında Türkoğlu, 2017 yılı içerisinde İstanbul’da satışı gerçekleştirilen konut sayısının 238 bin olduğunu ifade ederek, en çok satış yapılan Esenyurt, Sancaktepe, Beylikdüzü, Pendik ve Başakşehir olarak sıralanan ilk 5 ilçede, metrekare değerlerini ortalamadan düşük olduğunu belirtti.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.