İstanbullulara Müjde! Spor Akademisi ve Hastanesi Yapılacak!

Mülkiyeti Spor Genel Müdürlüğü’nde olan ve İstinye’de yer alan arazi üzerinde Özel Spor Hastanesi inşa edilecek.

Elde edilen bilgilere göre, İstanbul İstinye’de, yaklaşık olarak 20 yıl öncesinde yapılan bir protokol anlaşması ile kullanım hakkı İstanbul Avcılık ve Atıcılık Spor Kulübü’ne tahsis edilen 126 bin 984 metrekare büyüklüğüne sahip olan arazi üzerinde hayata geçirilecek projeler ile alakalı olarak “Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı” değişikliği İBB Meclisi’nde görüşüldü.

Belli bir kısmı yeşil alan ve İstanbul Boğazı ön görünümüne sahip olan bu arazi üzerinde Yaban Hayvanları Müzesi, 3 adet tenis kortu, misafirhane, 3 adet trap – skeet atış poligonu idari binalar, lokal ve havalı silahlar atış poligonu yer alan söz konusu bu alan hakkında yapılacak olan imar planı değişikliği İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde gerçekleştirilen oylamanın ardından onaylandı.

Spor Hastanesi ve Spor Akademisi Kurulacak

Gerçekleştirilen bu imar planı değişikliğinin kabul edilmesi ile beraber, arazi üzerinde tahsis edilen bu “kentsel ve bölgesel spor alanı” üzerinde spor akademisi ve spor hastanesi kurulabilmesi adına hiçbir engel kalmamış oldu.

Ayrıca elde edilen bilgilere göre, söz konusu bu meselenin Belediye Meclisi’nde görüşülmesi esnasında üyeler arasında bir münakaşa yaşandı. İmar değişikliği planı için “hayır” oyu kullanan CHP grubundan Meclis Üyesi Hüseyin Sağ konuşma yaparak, Tabiat varlıkları komisyonunun sürekli farklı farklı karar aldığını, kentin imar yönetiminin onların elinde olduğunu, İstanbullular tarafından kullanılmakta olan alana spor hastanesi yapılmakta olduğunu, eğer böyle bir ihtiyaç varsa bunu kamunun karşılaması gerektiğini ifade etti.

Söz konusu olan bu açıklamalara cevap mahiyetinde açıklama yapan İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı Hadi Diler, meri plan olarak incelendiğinde emsalin artması değil azalmasının söz konusu olduğunu, burada asıl amaçlananında sporcuların gidebileceği bir spor hastanesinin şehre kazandırılması olduğunu ifade etti.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.