İstanbul Yeni Havaalanı’nın Son Şekli Havadan Görüntülendi!

İnşaat çalışmalarında yüzde 80’i aşkın bir bölümünde sona gelinen İstanbul 3. Havalimanı Projesi’nin en son ki durumu havadan çekilen görüntüler ile görüldü. Dünyanın dört gözle beklediği ve gıpta ettiği projeyi toplam 36 bin personel yürütüyor.

Hali hazırda inşaat çalışmaları sürdürülen İstanbul Yeni Havaalanı Projesi’nin son durumu havadan görüntülendi. Basın mensupları tarafından konu ile alakalı olarak yapılan bir takım haberlere göre, İGA Havalimanı İnşaatı Üst Düzey Yöneticisi olan Yusuf Akçayoğlu konu ile alakalı çeşitli açıklamalarda bulunarak çalışmalarında yüzde 80’inden fazlası geride bırakılan mega projede, personellerin adedinin yaklaşık olarak 36 bin civarında olduğunu ifade etti.

İlk Fazın A Bölümünde İki Pist ve Terminal Binası Açılacak

Söz konusu bu açıklamalarında ayrıca bahsi geçen bu dev projede Ocak ayı itibari ile yüzde 80’lik bölümünün tamamlanmış olduğuna dikkat çeken CEO Yusuf Akçayoğlu, Şubat ayının yeni geride kalması sebebi ile henüz hesaplamanın yapılmadığını, fakat şimdilik isabetli bir rakam verilemese de yüzde 80’i aşmış durumda olduklarını ifade etti. İlk fazın A’sında iki adet pist ile beraber terminal binasının açılışının gerçekleştirileceğini dile getiren Akçayoğlu, hava trafik kontrol binası ile otopark ile beraber destek binalarının da tamamlanmış olacağını, bu çalışmalara daha da ağırlık verildiğini belirtti.

En Büyük Hedef; Projeyi Tamamlayıp Operasyona Hazırlamak

İGA Havalimanı İnşaatı CEO’su Yusuf Akçayoğlu ayrıca açıklamalarında geçtiğimiz günlerde piste enerji sağlanarak gece uçuşları adına ışıklandırma sistemlerinin tamamlandığını anımsatarak, bu durumun bazı sistemleri test edebilmek adına mühim olduğunu, ikinci pist ve taksi yolları ile birlikte ve apronun hazır olması halinde, buralarında ışıklandırma sisteminin yapılacağını belirtti. Üstelik Pier 1 terminalinin neredeyse bitmiş olduğunu, bütün kısımlarının adım adım tamamlanarak açılış tarihine hazır hale getirmeyi amaçladıklarını da açıklamalarına ekledi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.