İstanbul Metro Ağları ile Örülmeye Devam Ediyor!

İBB, kentte hayata geçirilecek 70 kilometre uzunluğundaki metro hattı için harekete geçti. Şehrin genelini kapsayacak olan bu proje, ihalesinin bugün gerçekleştirilmesinin akabinde başlamış olacak.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, kentte 70 kilometre uzunluğunda yeni bir metro projesi için çalışmalara başladı. İBB Ulaşım Planlama Müdürlüğü, kentin genelini kapsayacak bu projenin danışmanlık hizmeti işi için bugün sabah saat 11 civarında ihale gerçekleştirdi.

Söz konusu olan bu projenin, inşaat çalışmalarına başlandığı tarihten itibaren toplam 500 gün içerisinde tamamlanması planlanırken, danışmanlık hizmeti adına ihalede teklif veren adaylar değerlendirmeye alınacak. Ön yeterlilik değerlendirmesi sonucunda uygun bunan adaylar şartnamede belirtilen usul gereğince sıralandırılarak teklif vermeye davet edilecekler. Ardından ihale, ilgili kanunun 5’inci bölümü gereğince gerçekleştirilmiş olacak.

İBB Başkanı Mevlüt Uysal, eski başkan zamanında onaylanan 76,9 kilometrelik uzunluğundaki toplam 6 metro projesinin ihalesini iptal etmişti. İBB, geçtiğimiz yıl ihalesi yapılan Kaynarca-Pendik-Tuzla, Ümraniye-Ataşehir-Göztepe, Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli, Kirazlı-Halkalı, Başakşehir-Kayaşehir ve Mahmutbey-Bahçeşehir projelerinin ihalelerini 2018’in ilk ayında iptal ettiğini duyurmuştu.

Bu sabah itibari ile ihalesi gerçekleştirilen söz konusu metro hattının güzergahının nasıl olacağı ise henüz belli olmamakla beraber ilerleyen süreçlerde açıklanacağı ifade ediliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ise konu ile alakalı olarak yapmış olduğu açıklamalarında, hali hazırda kentte 275 kilometre uzunluğundaki hattın inşaat çalışmalarının sürdürüldüğünü ve İstanbul’un dünya üzerinde en fazla metro inşaatına sahip olan şehir olduğunu belirtti. Önümüzdeki 5 yılın sonunda İstanbul’da bin 100 kilometrelik metro hattının hizmet verecek hale geleceğini dile getiren Başkan Uysal, bu doğrultuda çalışmalar yürüttüklerini açıklamalarına ekledi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.