İstanbul İmar Yönetmeliğinde Çok Sayıda Değişiklik! Yetkililerden Tepki Geldi!

İstanbul İmar Yönetmeliğinde Çok Sayıda Değişiklik! Yetkililerden Tepki Geldi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Planlı Alanlar Yönetmeliği kapsamında tekrardan düzenlenen İstanbul İmar Yönetmeliği, İBB meclisi tarafından kabul edildi.

Yeni İmar Planı Yönetmeliği kapsamında İstanbul’daki bodrum katlardan asma katlara, çatılardan dairelere kadar pek çok konu düzenlemeye gitti.

Binalar Artık Çevrenin Görünümünü Bozmayacak

Yeni yönetmelik kapsamında eğilim arazilerde bulunan binaların üst katları için bina cephesi ile bina derinliği kadar kademe yapma koşulu getirildi. Çevrenin görünümünün bozulmaması için kot alınan noktalara göre eğimli arazilerde binaların üst katlarında bina hizası geri çekilecek ve kademeli olarak yapılacak.

Bir diğer önemli unsur ise 1+1 daireler için geldi. Artık İstanbul’da en küçük daireler 1+1 tipinde olup, 1+3 olmayacak. Ayrıca 3 ve üzeri katlar için alınan iskanlı binalarda asansör zorunluluğu olacak.

Ruhsatlı ve iskanlı ticari binaların katlarında da asma katların yapılmasına imkan verilecek. Parsel büyüklüğü ile ilgili yapılan düzenlemeler kapsamında da arsaların birleşmesi ya da ayrışması ile ilgili problemler de sona erecek.

Ak Parti Grup Başkanvekili Temel Başalan, yeni imar yönetmeliği ile çok sayıda yenilik geldiğini, herkesin lehine olacak düzenlemelerin olduğunu, yönetmeliğe onay geldikten sonra yürürlüğe gireceğini, bunun herkese hayırlı olmasını dilediğini söyledi.

Hacıalioğlu: Alınan Kararları Doğru Bulmuyoruz

Ancak alınan kararlara tepki gösteren parti yetkilileri de oldu. CHP Meclis Grubu adına açıklamalarda bulunan Esin Hacıalioğlu ise, yapılan düzenlemelerde çok sayıda nokta sebebiyle red oyu verdiklerini, Yeşil Çatı olması gerektiğini açıklandığını ancak bunun nasıl olması gerektiğinin açıklanmadığını, akaryakıt istasyonlarına olan mesafenin 10 metre dada kısaldığını ancak bunu çok tehlikeli bulduklarını, kotun yana alınmasını da yanlış bulduklarını, kotun parselin tam orta noktası olduğunu, bu nedenle de kotun alınması gereken yerin eğim olmadığını, bu nedenle de yapılacak olan tüm müdahalelerin belediyelere bırakılmasını yanlış bulduklarını söyledi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.