İstanbul İçin Kentsel Dönüşüm Hızlandırılacak!

İLBANK öncülüğünde hayata geçirilecek olan projede 15 senede7,5 milyon konut yenilenecek ve 0 milyar TL civarında bir kaynak elde edilmiş olacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 94 senesinde İBB Başkanı olmasının akabinde başlayan şehircilik anlayışı, bu yılın ardından yeni bir döneme girmeye hazırlanıyor. Önümüzdeki 15 sene içerisinde tehlike altına girecek olan yaklaşık olarak 7,5 milyon civarında konutun dönüşümü gerçekleştirilerek, olası bir tehlike halinde can ve mal kaybının önünde geçilmiş olacak. Bu doğrultuda İLBANK A.Ş. tarafından, yerel yönetimlerin alt yapı projeleri adına 2023 yılına kadar yaklaşık olarak 30 milyar TL civarında bir finansman desteği sağlanacak.

Bir Sene İçerisinde 500 Bin Konut Dönüştürülecek

Ak Parti kentlerin kimliklerini göz önünde bulundurarak her kente özel 2023 vizyonu doğrultusunda faaliyetlerini sürdürmeyi hedefliyor. 2012 yılı itibari ile başlanılan kentsel dönüşüm çalışmalarının yanı sıra Kentsel Sağlıklaşma, Kentsel Yenileme, Kentsel Canlandırma gibi kavramlara da uygun bir şekilde hayata geçirilecek olan projelerin desteklenmesi planlanıyor. Güvenlik açısında tehlike arz eden söz konusu bu milyonlarca konut yenilenecek. Bir sene içerisin 500 bin konut dönüştürülürken, bu rakamın 200 bini ise İstanbul’da gerçekleştirilecek.

Deprem kuşağında yer alan Türkiye’de, engellenemez bir afet olan deprem adına yürütülen çalışmalar, Türkiye Afet Yönetimi Strateji Belgesi ve Eylem Planı dahilinde devam ettirilecek. Bunun ile beraber lojistik deposu olmayan 56 şehre ise, afet ve acil durum olması durumunda afetzedelerin geçici barınma ihtiyaçlarını karşılayabilmek adına barınma malzemelerinin muhafaza edildiği cep depolar oluşturulacak.

İmar Barışında Başvuru Tarihleri 8 Haziran – 31 Ekim

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki yapmış olduğu açıklamalarında imar barışı konusuna da değinerek, 13 milyon yapıyı içine alan İmar Barışı için 8 Haziran tarihi itibari ile başvuruların alınacağını duyurdu. Son başvuru tarihinin ise 31 Ekim 2018 olduğunu da açıklamalarına ekledi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.