İsrail Tüm İtirazlara Rağmen Sınırdaki Duvar İnşaatına Devam Ediyor!

israil-tum-itirazlara-ragmen-sinirdaki-duvar-insaatina-devam-ediyor

İsrail tarafından sürdürülen Lübnan sınırına duvar inşaatı, yapılan itirazlara ve endişe barındıran açıklamalara rağmen durdurulmadı.

Lübnanlı Yetkililer İtiraz Ediyor

İsrail, Lübnanlı üst düzey yetkililerden gelen endişe ve itiraz açıklamalarına rağmen iki ülkenin sınır hattındaki duvar inşaatına devam ediyor. Lübnan’ın güney bölgesinde Nakura’daki İsrail sınırında devam eden süren duvar inşaatı görüntülendi.

Sınırdaki Duvar Mavi Hat Üzerinden Geçiyor

Lübnanlı yetkililer İsrail tarafından yapılan duvar hakkında açıklamalar yapmış ve bu inşaatın ülkenin bağımsızlığının ihlali niteliğinde olduğunu söylemişlerdi. Yetkililer ayrıca sık sık bu duvar inşaatı ile ilgili endişelerini ve itirazlarını bildirerek duvarın yapılacağı sınır hattının bazı bölümlerinin İsrail – Lübnan arasında bulunan ve güvenliği kısa adı UNIFIL olan Birleşmiş Milletler Lübnan Barış Gücü devriyeleri ile gözlem kulelerinin sağladığı Mavi Hat üzerinden geçtiğini de vurguluyorlar. Bu açıklamalara rağmen İsrail’in ördüğü duvarın inşaatı 5 metre uzunluğu olan 20 adet bloğun kazılan temellere yerleştirilmesi şeklinde devam ediyor. İnşaatta çalışan iş makinelerine İsrail askerli eşlik ediyor.

ABD Dışişleri Bakanı Yardımcısı Lübnan’a Gitti

Geçtiğimiz günlerde çeşitli temaslarda bulunmak üzere Lübnan’a bir ziyaret gerçekleştiren ABD Dışişleri Bakanı Yardımcısı David Satterfield de İsrail sınırındaki bölgeye gitti ve duvarın yapım çalışmalarını gözlemledi. David Satterfield’e bu ziyaretinde Lübnan Emniyet Genel Müdürü Abbas İbrahim ve çok sayıda yetkili eşlik etti. Satterfield, İsrail sınırı hakkındaki bilgileri UNIFIL Komutanı Michael Beary’den aldı.

Sınır Bölgesinde Askeri Üsler de Yer Alıyor

UNIFIL Sözcüsü Andrea Tenenti tarafından yapılan açıklamada İsrail’in sınırdaki duvarın yapımına başladığı, bu sorunun çözümü ve olası gerginlikleri engellemek için sınır bölgesinde her iki ülkenin yetkilileri ile temas halinde olunduğu bildirildi. Mavi Hat olarak bilinen İsrail – Lübnan arasındaki bölgede UNIFIL’e bağlı devriye araçları ve askeri üsler yer alıyor.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.