İşletmenizi Tasarım Odaklı Düşünme Yöntemiyle Geliştirin

Faaliyet gösterdiğiniz sektör hangi sektör olursa olsun işletmeler tarafından uygulanan birçok yürütme metodu bulunur.

Faaliyet gösterdiğiniz sektör hangi sektör olursa olsun işletmeler tarafından uygulanan birçok yürütme metodu bulunur.

Fakat bugün bu metotlar o kadar çoğaldı ki, işletme için hangi metodun daha doğru olacağına karar vermek zorlaştı. Emlak ofisleri için de bu durum aynı hali aldı. Bugün piyasada işletmeniz için uygulayabileceğiniz birçok metot görebilir ve okuyabilirsiniz. Fakat hemen hemen hepsi geleneksel bakış açısına sahip ve birbirine benzer doğrultuya sahip olan metodlardır.

Emlak ofisinizi (ya da işletmenizi) büyütürken karşılaşacağınız her türlü sorun ile başa çıkabilmek ve müşteri odaklı çalışmalar yürütebilmek için uygulanabilecek bir metot vardır ki, o da tasarım odaklı düşünmektir.

‘Tasarım Odaklı Düşünmek’ Nedir?

Tasarım odaklı düşünmek deyince genellikle insanların aklına bir malın dış görüntüsünün çizilmesi ya da logonun nasıl olacağı gibi düşünceler gelir. Fakat tasarım odaklı düşünmek, bütün iş anlayışınıza, çözüm üretme ve olası olaylara yaklaşımınıza yönelik bir bakış açısının temsilcisidir. Söz konusu olan bu yönteme göre bir ürünün görselliği değil işlevselliği ve nasıl çalıştığı önemlidir.

Kısaca tanımlayacak olursak bu düşünce yöntemi, sorular yönelterek işletmede yaşanan sorunları çözmek ve işletme için yepyeni fikirler üretmek diyebiliriz. Söz konusu olan bu metot sayesinde anlık olarak düşünmez, geleceğe yönelik düşünerek inovasyon ve kazançtan vazgeçmeden sahip olduğunuz işletmeyi büyütme ve geliştirme imkanına sahip olabilirsiniz.

Tasarım Odaklı Düşünmenin Aşamaları Nelerdir?

Elbette ki bu düşünme yönteminin de bir takım aşamaları vardır.

  1. Empati Kurmak: Müşterileri gözlemlemek ve onlar üzerinde etki etmek için önemli bir aşamadır.  
  2. Tanımlamak: Empati neticesinde müşteriler hakkında sağlanan veriler ile ilgi çekici ihtiyaçlar sentezlenir.
  3. Fikir Oluşturmak: İhtiyaçlara nasıl cevap verileceğine dair fikir oluşturulur.
  4. Prototip Oluşturmak: Ortaya atılan fikirlerin uygulanmasını sağlanır.
  5. Test Etmek: Uygulanan prototipler test edilir ve sonucunda sorunlara çözüm bulunur.

Bu aşamaları her sorun ve her yenilik için tekrarladığınızda sahip olduğunuz işletmede pozitif bir atmosfer oluşmak ile birlikte yenilikleriniz işletmenize yüksek bir değer katacaktır. Hem müşteri portföyünüz genişleyecek, hem de elde ettiğiniz başarı kotalarında hızlı bir yükseliş yaşanacaktır.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.