İran’dan Suriye Açıklaması: İsterlerse Çıkarız!

İran’ın Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi tarafından, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in İran’ın Suriye’den çıkması yönündeki isteği konuşmaları hakkında açıklama geldi. Kasımi, basın mensupları tarafından yöneltilen bsoruları yanıtladı.

İran’ın başkenti olan Tahran’da basın mensupları ile bir araya gelerek yöneltilen soruları yanıtlayan Kasımi, bir basın muhaberi tarafından Rusya’nın Suriye’den tüm yabancı güçlerin çıkmasını istediği ve İran’ı Suriye’den çıkmaya zorladığı yönündeki gündemdeki konuşmaların yöneltilmesi üzerine “Kimse İran’ı bir şeye zorlayamaz” yanıtını verirken, İran’ın Suriye devleti istediği sürece yardım sunmaya devam edeceğini ifade etti.

Rusya Devlet Başkanı Vladamir Putin, geçtiğimiz hafta Perşembe günü Soçi’de Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile bir görüşme gerçekleştirmiş, bu görüşme sonrasında basın mensupları ile bir araya gelerek yabancı silahlı güçlerin tamamının Suriye topraklarından çekilmesi gerektiğini dile getirmişti. Putin’in bu açıklamaları sonrasında gözler İran’a çevrilmişti.

İkinci Gündem: Nükleer Anlaşmalar!

Amerika Birleşik Devletleri’nin hazırlanan nükleer anlaşmadan çekilmesi sonrasında İran’ın anlaşmaya taraf olarak bulunan Avrupa ülkeleriyle görüşmeler yapmaya devam ettiğini ifade eden Kasımi, bu görüşmede olan Avrupa ülkelerinden daha somut ve kararlı adımlar beklediklerini de dile getirdi.

Şam’ın 8 kilometre kadar gündeyinde yer alan ve yoğunluklu olarak Filistinli mültecilerin yaşadığı Yermük Kampı’ndan DEAŞ’ın çımaya başladığını, ülkenin orta kesimlerinde bu örgütün halen daha mevcut olduğu Humus Çölü civarına yerleşeceğini beklendiği, DEAŞ’a bağlı teröristleri ve rejim kontrolü altında yaşamına devam etmek istemeyen sivilleri tahliye etmek için görevlendirilmiş ilk konvoyun yola çıktığı, DEAŞ’lı teröristlerin 7 otobüsle Humus’a, sivillerin de 9 otobüsle İdlib’e gitmek için yola çıktığı ifade edildi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.