İnternet Alışverişleri İçin Kredi Kartına Nasıl Onay Verilir?

Tüketiciler tarafından alışveriş işlemleri artık genellikle kredi kartı ile e-ticaret siteleri üzerinden gerçekleştiriliyor. Günümüzde pek çok kişi evlerinden çıkıp alışveriş merkezlerini, mağazaları gezmek yerine, oturduğu yerden e-ticaret siteleri, online alışveriş merkezleri üzerinden dilediği gibi alışveriş yapabiliyor. Alışverişe konu olan ürünler ise kozmetikten beyaz eşyaya, teknolojiden mobilyaya kadar değişiklik gösterebiliyor.

İnternet üzerinden gerçekleştirilen bu alışverişlerde en popüler ödeme seçeneği ise kredi kartı oluyor. Kredi kartıyla alışveriş yaparken, tüketiciler kartı fiziki açıdan kullanmıyor. Bu nedenle de kredi kartı bilgilerinin online mağazaya verilmesi gerekiyor.

İnternet Alışverişleri İçin Kredi Kartına Nasıl Onay Verilir?

Kredi kartıyla alışveriş yapabilmek için öncelikle tüketicilerin bankasına talimat vermesi gerekiyor. Bankalar tarafından ilk etapta güvenlik tedbiri olarak kredi kartları internet kullanımına kapatılıyor. Tüketicilerin kredi kartı ile internet üzerinden yapmış olduğu alışverişini ödeyebilmesi için bankasına müracaat erek kartının internet kullanımına açılması yönünde talimat vermesi gerekiyor.

Kredi Kartı İnternet Kullanımına Nasıl Açılır?

Kredi kartının internet kullanımına açılması üzerine talimat verebilmenin pek çok yolu mevcuttur. Tüketiciler internet bankacılığı üzerinden internet alışverişleri için kredi kartına onay verebilirken, söz konusu bu onayı telefon bankacılığı üzerinden de verebilirler. Ayrıca SMS ile onay vermek ve bananın şubesine müracaat etmek de kredi kartını internet kullanımına açmanın yollarından biridir.

İnternet bankacılığını sıklıkla kullanan tüketiciler kredi kartını internet alışverişlerine açarken zorluk çekmezler. İnternet üzerinden bireysel bankacılık şubesine giriş yaparak kredi kartı işlemlerinden onay verebilirler.

Telefon bankacılığını kullanacak olan tüketiciler bankasının müşteri hizmetlerini arayarak talimat verebilirken SMS ile onay vermek isteyen tüketiciler ise kredi kartının bağlı olduğu bankaya SMS atarak kartının internet kullanımına açılmasını sağlayabilirler.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.