İnşaat Sektörü Büyümeye Devam Edecek!

Ekonomi, 2018 yılının ilk çeyreklik döneminde yüzde 7,4 oranında büyüme kaydederken, söz konusu bu oran Türk iş dünyası tarafından hoşnutlukla karşılandı. İş dünyasının temsilcileri, bahsi geçen bu büyüme oranının 2018 yılının genelinde yayılması adına seçimlerin akabinde tedbirler alınmasını bekliyor.

Konu ile alakalı olarak basında yer alan haberlere göre, Türkiye ekonomisi,  2018 yılının Ocak – Mart döneminde yüzde 7,4 civarında büyüme kaydetti. Türkiye İstatistik Kurumu geride bıraktığımız hafta içerisinde yılın ilk çeyreğindeki büyüme oranlarını açıklarken, Türk iş dünyası bu rakamlardan memnun olduğunu duyurdu.

TÜİK tarafından açıklanan bu rakamlar doğrultusunda bazı değerlendirmelerde bulunan inşaat sektörü temsilcileri, ilk olarak Türkiye Ekonomisinin sağlamış olduğu sağlamlık ile derinliği görmüş olduklarını, bunun ile beraber ekonomik faaliyetlerin dış güçler tarafından yapılan müdahalelere aldırmadan istikrarlı bir şekilde yola devam ettiğini de gördüklerini dile getirdi. Yaklaşık olarak son 3 yılın en büyük ilk çeyreklik dönem büyümesinin yaşandığını dile getiren sektörün öncü isimleri, büyüme veriler sayesinde geleceğe umutla bakılabildiğini, inşaat sektörünün yanı sıra diğer sektörlerin de orantılı olarak büyüme verileri elde etmesinin oldukça sağlıklı bir durum olduğunu belirtti. Üstelik dışarıdan gelen seslere kulak asılmadan Türkiye’ye güvenerek bu yolda ilerlenmesi gerektiğini de açıklamalarına ekledi.

Öte yandan inşaat sektörünün büyümesine yönelik de bazı değerlendirmelerde bulunan sektör temsilcileri, ekonomik büyümenin devam ettirilebilmesi adına inşaat sektörünün devlet tarafından desteklenmesi gerektiğini, KDV ile konut kredisi faiz oranlarında uygulanan indirimlerin, devam ettirilebilir olmasının gerekli olduğunu belirtti. Ayrıca inşaat sektörünün büyümesini devam ettirebilmesi, yatırımların aralıksız olarak sürdürülebilmesi ve bu doğrultuda istihdamın artması adına sektöre devlet desteğinin gerekli olduğu da belirtildi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.