İmara Aykırı Yapılara Müsaade Edene Ağır Yaptırımlar Yolda!

Gündem ile alakalı gelen sorulara cevap veren Başbakan Binali Yıldırım, kendisine yöneltilen bir soru üzerine yerel yönetimlerde de, merkezi yönetimlerde de imara aykırı durumlara göz yumanlar, gerekli önlemleri almayanlar adına ağır müeyyideler uygulanacağını dile getirdi.

Herhangi Bir Fiili Durum Söz Konusu Değil

Başbakan Binali Yıldırım, imar barışı ve gündem ile alakalı sorulara cevap verirken, bazı değerlendirmelerde bulundu. Konu ile alakalı olarak bir takım basın mensupları tarafından yapılan haberlere göre, Türkiye’de imara uygun olmadan yapılan yapıların mevcut olduğunu, ruhsat alınmadan inşaat çalışmaları gerçekleştirilecek bu yapıların hayata geçirildiğini söyleyen Binali Yıldırım, sayıları oldukça fazla olan bu binalar ile alakalı olarak herhangi bir fiili durumun söz konusu olmadığını dile getirdi.

İzmir’de mevut bulunan yapıların neredeyse yüzde 62’sinin imara aykırı olduğunu belirten Başbakan Yıldırım, İstanbul’un da İzmir’den bir farkı olmadığını, bazı yapılar için elektrik, su, doğalgaz abonelikleri alınamadığını ve ne imar ruhsatının, ne de kat mülkiyetinin bulunmadığını anlattı. Devlet tarafından verilen elektriğin bir başkasından para karşılığında alındığını, alt yapı hizmetlerinden faydalanamadığını, bu duruma ilgisiz mi kalınması gerektiğini sorgulayan Binali Yıldırım, imar probleminin bu güne ait olmayıp 40 yıllık bir problem olduğuna dikkat çekti. Yapılan bu yanlışlığın ister belediyeler tarafından olsun, ister vatandaşlar tarafından olsun, kayıtsız kalınmayacağını, yapıların kayıt altına alınacağını da açıklamalarına ekledi.

İmar Barışı Sayesinde Kentsel Dönüşümden de Yararlanılabilecek

Başbakan Binali Yıldırım ayrıca açıklamalarında, imar barışı yasasının kentsel dönüşüm adına bir öncelik sağladığını ifade ederek, bu gibi Yapı Kayıt Belgesi’nin mevcut bulunması halinde kentsel dönüşümden faydalanabilme olanağı da sağlandığını belirtti.

Tüm bunlar ile beraber Binali Yıldırım, bir daha çıkar ümidi ile disiplinde gevşeme meydana gelmesi gibi ihtimaller söz konusu olduğunda ise gerekli tedbirleri almayanlar için ağır yaptırımlar uygulanacağını açıklamalarına ekledi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.