İmar Barışına 3 Gün İçerisinde 190 Bin Civarında Başvuru Yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, imar barışının ilk 3 gününde e-devlet üzerinden 171 bin 638 adet ev sahibi ve 16 bin 933 dükkan sahibinin başvuruda bulunduğunu dile getirerek, Yapı Kayıt Belgesi adına müracaat eden kişi sayısı ise 188 bin 571’e ulaştı.

Toplam Başvuru Sayısı 188,5 Bine Ulaştı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, konu ile alakalı olarak basın mensuplarına bir takım açıklamalarda bulundu. Söz konusu açıklamalarında Bakan Özhaseki, imar barışı düzenlemesinde başvuruların 8 Haziran tarihi itibari ile alındığını anımsatarak, bu uygulamaya ilk 3 gün içerisinde başvuruda bulunan mülk sahiplerinin sayısına vurgu yaptı. Daha ilk 3 günün sonunda olmasına rağmen e-devlet sistemi üzerinden uygulamaya müracaat eden konut sahibi sayısının 171 bin 638 olduğunu, iş yeri sahibi sayısının ise 16 bin 933 kişi olduğunu da belirtti. Böylelikle imar barışı uygulaması sayesinde Yapı Kayıt Belgesi alabilmek için müracaat eden mülk sahibi sayısının 188 bin 571’e çıktığını duyurdu.

Başvuru Süresince Bakanlığın İl Müdürlüğünden Destek Alınabilir

Öte yandan Bakan Özhaseki, imar barışına müracaat etmek isteyen mülk sahiplerinin e-devlet sistemi üzerinden oldukça kolay bir şekilde müracaatlarını tamamlayabileceklerini belirtti. Özhaseki, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinin de imar barışı başvuru süresince yardım alabileceklerini de açıklamalarında ekledi.

Büro Açıp Yönlendirmek İsteyenlere İtibar Etmeyin

Tüm bunların yanı sıra vatandaşlar için uyarıda da bulunan Çevre Ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, büro açarak vatandaşları yönlendirmek isteyen kişilere itibar edilmemesi gerektiğini, kendi talepleri olması durumunda direkt olarak internet üzerinden sisteme girilebileceğini, il müdürlükleri ya da ilçe müdürlüklerine de müracaat ederek destek alabileceklerini açıklamalarına ekledi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.