İlk Kez Ev Sahibi Olacaklara Devletten Büyük Destek!

Daha önce hiç ev sahibi olamamış ve ilk defa ev satın alacak olanlar müjde! Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in açıklamalarına göre, hükümet bu kimselere vermiş olduğu desteği artırabilmek adına bir takım düzenlemeler gerçekleştiriyor.

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek konu ile alakalı olarak bir takım açıklamalarda bulundu. Mehmet Şimşek tarafından yapılan bu açıklamalara göre, 2016 yılının Ağustos’unda hayata geçirilen konut hesabı projesi ile şimdiye dek toplamda 11 bin 348 kişi hesap açmış.

Devletten Artı 4 Destek Daha Geliyor

Elde edilen bilgilere göre, söz konusu olan bu 11 bin 348 rakamının Türkiye genelinde bir hayli az olduğu görüşüne varılmasının ardından hükümet tarafından yeni destek planlamalarına gidildi ve gerçekleştirilecek olan düzenleme sayesinde ilk kez ev sahibi olmak isteyenlere 4 farklı destek daha sağlanmasına karar verildi. Hayata geçirilecek olan bu yeni modele göre sağlanacak olan bu 4 destek ise; devlet tarafından verilen destek miktarının artması, stopaj oranının düşürülmesi, tapu harcının düşürülmesi ve düşük faizli konut kredisi imkanı sağlanması olmasına karar verildiği ifade edildi.

Konu ile alakalı olarak ortak görüşlerini dile getiren sektör temsilcileri ise, söz konusu olan yeni modelin adeta ekonomiye can suyu olacağını ve gayrimenkul sektörünü hareketlendireceğini aktardı.

Bu Düzenleme Sektöre Hareket Katacak

Sektör temsilcilerinden Okkalar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Okka tarafından konuya istinaden yapılan açıklamada, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek tarafından açıklanan bu habere göre, ilk defa ev satın alacak olanlar için sağlanan bu kolaylığın sektöre hareket katacağı, bu yıl içerisine konut satışlarının gerilememesi adına özellikle tapu harçlarının düşürülmesinin büyük katkı sağlayacağı ifade edildi.

Keleş İnşaat Yönetim Başkanı İlker Keleş ise açıklamalarında, söz konusu olan bu düzenlemeler ile umutlandıklarını ve 2018 yılının konut sektörü açısından altın yıl olacağını dile getirdi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.