İlk Atak Ziraat Bankası’ndan! Faiz Oranları Yüzde 0,98’e Çekildi!

Konut kredisi faiz oranlarının yüzde 1’in altına çekilmesi konusunda ilk adım, kampanyanın öncüsü olan Ziraat Bankası’ndan geldi. Banka, 500 bin TL ve 10 yıl vadeli olan konut kredilerinde faiz oranlarını yüzde 0,98’eçektiğini duyurdu.

Başbakan Binali Yıldırım tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada konut sektöründe indirim kampanyasına başlanacağı ifadelerinin akabinde ilk adıma Ziraat Bankası tarafından atıldı. Ziraat Bankası, 500 bin TL ve 10 yıl vadeye kadar olan konut kredilerinde uygulanan faiz oranlarını yüzde 0,98’e kadar çektiğini açıkladı. Böylelikle konut kredisi faiz oranlarının düşüp düşmeyeceğine yönelik sorular da yanıt bulmuş oldu.

Ziraat Bankası tarafından konu ile alakalı olarak yapılan açıklamada, emlak sektörünün direkt olarak ya da dolaylı yollardan etki altına alma potansiyeline olduğu pek çok alt sektör ve ekonomiye sağladığı katma değer ile Türkiye için kritik sektörlerden biri olduğunu ifade etti.

Ziraat Bankası Faiz Oranlarını Yüzde 0,98’e Çekti

Bu doğrultuda Ziraat Bankası’nın hem konutların inşaatı sürecinde şirketler için kurumsal kredi, hem de konutların satışı sürecinde vatandaşların alım gücü için finansal destek sunmaya devam ettiği belirtilen söz konusu bu açıklamada, bir taraftan geleneksel bir yatırım aracı, diğer taraftan vatandaşlar sosyal ihtiyacı olmasından ötürü konutun, tüketiciler tarafından kredi talebinde önemli bir neden olduğu ifade edildi. Ziraat Bankası’nın, tüketicilerin konut kredisi isteklerini; en uygun faiz oranları, hızlı ve basit değerlendirme süreçleri, her türlü kesime yönelik ürün yelpazesi ve her gelire uygun ödeme seçenekleri ile yerine getirmeyi sürdürdüğü de açıklamalara eklendi.

Tüm bunların yanı sıra Banka tarafından yapılan bu açıklamada, geleceğe yönelik umutlu ve ekonomi açısından daha güçlü bir ülkeyi her daim kendisinden önde tutan Ziraat Bankası’nın bugün itibari ile öncü bir hamlede bulunup 500 bin TL’ye ve 10 yıl vadeye kadar olan kredilerde indirime gidilerek, konut kredisi faizlerinin aylık olarak yüzde 0,98’den uygulanacağı duyuruldu.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.