Himmet Karadağ’dan Önemli Açıklama! 600.000 TL’lik Ev Borsada 400.000 TL!

Himmet Karadağ'dan Önemli Açıklama! 600.000 TL'lik Ev Borsada 400.000 TL!

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ açıklamalarda bulundu. Karadağ yaptığı açıklamalarda ülkemizde bireysel olarak yapılan küçük yatırımların borsadan neden uzak olduklarından bahsetti.

600.000 TL’lik Ev Borsada 400.000 TL

Ülkemizdeki vatandaşların bir takım konulardan çekingen davrandıklarını ifade eden Karadağ, bunu bir örnek vererek açıkladı. TOKİ’nin 600.000 TL’ye ev sattığını söyleyen Karadağ, bu evin borsada 400.000 TL olduğunu, buna rağmen vatandaşların çekingen davrandıklarını, vatandaşların gerçekten konut verilip verilmeyeceğini, tapunun verilip verilmeyeceğini ya da bunun sadece sanal mı gerçek mi olduğunu kavrayamadıklarını söyledi.

Karadağ: Vatandaşlara İnandıramıyoruz!

Borsa İstanbul aracılığı ile vatandaşlar evleri direkt olarak sunduklarını söyleyen Karadağ, gerçekten tapu verdiklerini, bürokratik tüm süreçlerde azaltma yapacaklarını, vatandaşların adreslerine tapularını göndereceklerini söyledi. Vatandaşların da isterlerse bunu kazançlarını realize etmek için isterlerse de evlerde oturmak için kullanabileceklerini söyleyen Karadağ, yapılan yatırımın çok güzel olduğunu ancak vatandaşlara evlerin değerlerini inandırmakta zorluk çektiklerini söyledi.

Trabzon Limanı işletmeciliğinin halka arzında hem kurumsal yatırımcılardan hem de bireysel yatırımcılardan 6 kat daha fazla talep olduğunu aktaran Karadağ, talep çok fazla olduğu zaman isteklerin azının karşılandığını, verilen ürünün iyi olması halinde hem kurumsalın hem de yatırımcının aldığını söyledi.

Karadağ: Şuanda Hisse Senetlerine Yatırım Yapılabilinir

2017 yılı Kasım ayından bugüne kadar BIST 100 endeksinin yüzde 47 oranında kazanç sağladığını söyleyen Karadağ, dünyada böyle bir kazancın olmadığını, BIST 100 endeksinin de BIST 30 endeksinin de çok düşük olduğunu söylediğini, bu nedenle de yatırım yapılmasını söylediğini hatırlattı. Şuanda da hisse senetlerine yatırımlar yapılabilineceğini ifade eden Karadağ, ilerleyen süreçler içinde olumlu rallinin görüldüğünü, Türkiye’nin geleceğine güvendiklerini, borsanın ilerleyen dönemlerde önemli kazançlar sağlayacağını söyledi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.