Harem Otogarı Yeni Haline 2018 Sonunda Kavuşacak!

Yaklaşık olarak 48 yıldır İstanbul Anadolu Yakası’nda hizmet vermekte olan Harem Otogarı’nın yeni hizmet yeri belirlendi.

Konu ile alakalı olarak bir takım basın mensupları tarafından yapılan haberlere göre, uzun zamandır nadir ulaşım firmaları tarafından kullanılan ve 1970 senesinde hizmete açılan Harem Otogarı’nın Anadolu Yakası’nın Havalimanı’na 2 kilometre uzaklıktaki 64 bin metrekarelik bir arazi üzerine taşınacak.

Şehirlerarası Ulaşım Güzergahına Kolay Ulaşım Sağlanacak

Yaklaşık 48 yıldır İstanbul Anadolu Yakası’nda hizmetlerini sürdüren Harem Otogarı, tarihe karışmaya hazırlanıyor. Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu’nun şehirlerarası ulaşım alanında mecburi tutulmasının ardından işlevini kaybeden ve bunun ile beraber Haydarpaşa Port Projesi dahilinde olan Harem Otogarı, Pendik Kurtköy’de yer alan, Sabiha Gökçen Havalimanı’na 2 kilometrelik mesafede bulunan bir alanda hizmet vermeye başlayacak.

2018’in Sonu İtibari ile Yeni Otogar Hizmete Açılacak

Şehirlerarası ulaşım sağlayan otobüsler için zorunlu kılınan söz konusu güzergaha kolay ulaşım sağlanabilmesi adına belirlenen Pendik Kurtköy Otogarı’nın inşa edilmesine yönelik plan değişikliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin Mart ayı toplantısında oylanarak, çoğunluğun kararı ile kabul edildi. Böylelikle tüm ayrıntıları belli olan projenin, Haziran ayı itibari ile inşaat çalışmalarına başlanırken, 2018 yılının sonunda ise tamamlanmış olması hedefleniyor. Söz konusu olan bu yeni otogar, toplamda 23 adet araç peronu ve otobüs için 200 kapasiteli bir şekilde tasarlanırken, bunun ile beraber ayrıca yolcular adına bekleme alanları, otogara ulaşımın kolay olması adına da otobüs ve taksi duraklarına yer verilecek.

Şehirlerarası ulaşım sağlayan firmaların pek çoğu, uzun zamandır işlevini kaybeden Anadolu Yakası’nın en eski otogarı Harem’i artık kullanmıyor. Anadolu Yakası’nda seyahat etmek isteyen yolcuları, ilçe merkezlerinden hareket eden firmaların servis araçları sayesinde Dudullu, Samandra ve Şerifali gibi oluşturulan peron bölgelerine ulaştırılıyor.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.