Hangi Bankalar Konut Kredisi Faizlerini Yüzde 1’in Altına İndi?

Hangi Bankalar Konut Kredisi Faizlerini Yüzde 1’in Altına İndi?

Kamu bankalarının peş

Hangi Bankalar Konut Kredisi Faizlerini Yüzde 1’in Altına İndi?

inden hususi bankalarda konut kredisi faiz oranlarını %1’in altına çekmeye başladı. Güncel olarak yedi banka %1’in altında faiz oranları ile konut kredisi kullandırıyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) para politikası faiz oranlarını %24 seviyesinden düşürmeye başlaması ile bankaların kredi faiz oranları da hızla gerilemeye başladı. TCMB’nin ilk faiz indirimini gerçekleştirdiği Temmuz ayında faiz konut kredisi faiz indirimlerine öncülük eden Ziraat Bankası, HalkBank ve VakıfBank faizlerini %0.99’a çekmişti.

Merkez Bankası’nın faiz indirimlerinin devam edip toplamda 1.000 baz puana erişmesi ile bir tek konut değil gereksinim kredisi, taşıt kredisi ve ticari kredi faizlerinde de indirimler peş peşe geldi.

Yaklaşık üç aydır en düşük konut kredisi faiz oranlarını kullandırılan kamu bankaları, kasım ortasından itibaren hususi bankaların faiz indirim hücumu sonrasında bu hususi durumunu yitirdi. Hususi bankalar faiz indirimleri sonrasında en düşük konut kredisi faiz oranı kullandırmaya başlarken yedi bankada da faiz oranları %1’in altına geriledi.

Güncel olarak kampanyalı kredi ürünleri kapsamında İNG, TEB, Ziraat Bankası, HalkBank ve VakıfBank %1’in altında faiz oranları sunarken Kuveyt Türk ve Türkiye Finans Bankası da konut finansmanı kar oranı oranlarını%1’in altında uyguluyor.

KrediPazari.com’un araştırmalarına bakılırsa 26 Kasım itibariyle konut kredisi faiz oranları %1’in altında olan bankalar ve kredi kampanyaları şu şekilde;

Kuveyt Türk Konut Finansmanı 

Kuveyt Türk Bankası konut finansmanı dahilinde %0.98 tabela kar oranı oranları sunuyor. Banka kredili Hayat, BES ve 3 tane otomatik satmaca talimatı ürünlerinin kullanılması durumunda ise kar oranı oranlarını %0.95’e düşüyor.

İNG Konut Kredisi 

İNG faiz indirimi sonrasından kampanyalı sigortalı kredi ürünü için 10 yıl vadeye kadar  %0.98 faiz oranı ile kredi kullandırıyor. Bankanın tabela faiz oranları ise %1.01 olarak uygulanıyor.

Ziraat Bankası Konut Kredisi 

Ziraat Bankası konut ürün paketi dahilinde 15 yıl vadeye kadar 500.000 TL’ye dek krediler  için %0.99 faiz oranı sunuyor. Banka 500.000 TL üstündeki tutarlarda ise %1.09 faiz oranı uyguluyor.

TEB Konut Kredisi 

TEB kampanyalı konut kredisi ürünleri için faiz oranlarını tüm vadelerde 10 yıla kadar %0.99’a düşürdü. Banka tabela faizleri ise halen %2.58 seviyelerinde.

HalkBank Konut Kredisi 

HalkBank kampanyalı hesaplı evim konut kredisi dahilinde 500.000 TL ve 15 yıla kadar vade için %0.99, 500.000 TL üstü taleplerde ise %1.09 faiz oranı ile kredi kullandırıyor.

Türkiye Finans Konut Finansmanı 

Türkiye Finans Katılım Bankası kampanyalı ürünü için %0.99 kar oranı oranı ile finansman sunuyor. Bankanın tabela faizleri ise %1.07 düzeyinde.

VakıfBank Konut Kredisi 

VakıfBank kampanyalı sarı panjur kampanyası için 500.000 TL limit ve 15 yıl vadeye dek %0.99 faiz oranı kullanırken tabela konut kredisi faizleri kapsamında %1.29 oranı sunuyor.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.