Haliç Tartışmaları Bitmiyor! Kat İzni Yine Değiştirildi!

Haliç kıyısından bulunan Eyüp Silahtarağa’daki 10.000 metreakre büyüklüğündeki arazi için kat izni bir kaç önce verilmişti. İlk olarak 4 kat izni verilmişti. Bu izin sonrasında 10’a çıkarılmıştı.  Ancak Haliç’in görünümü kötü duruyor diye tartışmalar başlamıştı. Bu tartışmalar sonrasında da şehir plancıları tartışmaya dahil oldu ve eski imar planına dönülmesi için talepte bulunmuşlardı. CHP Grubu tarafından da bu karar tekrardan yargıya taşınmıştı.

Ancak yargıya taşınan konu için tekrardan red gelmişti. Kat yüksekliğinin tekrardan düşürülmesi gerektiğine karar verildi ve ayrıca o arazinin aynı zamanda da kamusal bir fonksiyonel olması için de talepte bulunulmuştu. Tüm bu tartışma ve kararların ardından önceki gün yeniden İBB Meclisi toplantı yaptı. Öncesinde 10 kat olarak verilen izin şimdi tekrardan 6’ya indi. Ancak tartışmalar yine sona ermedi ve 6 kat izninin de Haliç için uygun olmadığı, en eski haline geri dönülmesi gerektiği konusunda tartışmalar başladı.

Özkan: Sadece Ticaret Alanı Olan Yer Hem Ticaret Hem Konut Olarak Kullanılıyor

Haliç kıyısında bulunan ve içerisinde 1 tane pazar yeri, 2 tane de market olan arazi için hazırlanan imar planının en eski haline dönmesi gerektiğini söyleyen İstanbul Büyükşehir Belediye Komisyon üyesi Sedat Özkan, öncesinde yüksekliğin 4 kattan 10 kata çıkarıldığını, emsalin de 1,5’ten 2’ye çıktığını söyledi. Yalnızca ticaret alanı olan bölgenin hem ticaret hem de konut bölgesi olarak dönüştürüldüğünü söyleyen Özkan, hem kamuoyu hem de Şehir Plancılarının tartışmaları ve itirazları sonucunda tekrardan imar planı hazırlandığını, 10 katın tekrardan 6 kata düşürüldüğünü, ancak emsal de değişiklik yapılmadığını, sadece ticaret alanı olması gereken yerin halen daha konut ve ticaret alanı olduğunu söyledi.

Dava sürecini yeniden başlatacaklarını söyleyen Özkan, en kötü ihtimalle de en eski plana dönüş yapılacağını söyledi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.