Hakkari’de Kış Sporları İçin Milyonluk Yatırım!

Elde edilen bilgilere göre “Hakkari Kış Sporları Kapasite Geliştirme Projesi” kapsamında şehrin kış sporları dalında geliştirilerek daha zengin bir hale getirilmesi planlanıyor.

Konu ile alakalı olarak elde edilen bilgilere göre, Muş, Hakkari, Van ve Bitlis gibi doğu illerini dahil eden TRB – 2 Bölgesi için hizmet veren Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından hayata geçirilecek olan ve 10,5 milyon lira yatırım değerine sahip olan proje Hakkari’nin kış sporları dalında geliştirilerek daha zengin bir kent haline getirilmesi ve kentin ekonomik kalkınması içinde katkı sağlamış olması planlanıyor.

“Hakkari Kış Sporları Kapasite Geliştirme Projesi” için Hakkari Valilik toplantı salonunda bir tanıtım programı düzenlendi. Söz konusu olan program esnasında açıklama yapan Vali Cüneyit Orhan Toprak, söz konusu olan projenin uygulanmasındaki mutluluklarını aktardı.

Kot Farkı 500 Metre

Hakkari’de gençler, sporcular ve vatandaşlar için hizmet vermeyi hayal ettikleri bu tesisin ilk aşamasında olduklarını dile getiren Vali Toprak, an itibari ile tanıtımı yapılan kış sporları tesisinin her kesim tarafından övünülecek derece büyük ve donanımlı olduğunu, 600 metre uzunluğuna sahip bir teleski hat ve 700 – 800 metren uzunluğuna sahip olan bir pist inşa edileceğini aktardı. Bu yeni yapılacak olan tesiste kot farkının 500 metre olduğunu da dile getiren Vali Toprak, dünya şampiyonalarında kot farkının 300 – 350 metre olarak arandığını, kendilerinin ise bu rakamı 500’e çıkardığını anlattı.

2019’un Sonbaharında Hizmete Sunulacak

Vali Cüneyir Orhan Toprak ayrıca açıklamalarından Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından proje için 8 milyonluk destek sağlandığını, Valilik tarafından da 2,5 milyon liralık bir destek sağlanacağını da açıkladı. Proje ihalesinin de önümüzdeki 10 gün içerisinde başlamış olacağını, 3’üncü – 4’üncü ayda da temel atma işleminin gerçekleştirileceğini de açıklamalarına ekleyen Vali Orhan Toprak, 2019 yılının sonbahar mevsiminde projenin hayata geçirilerek hizmete sunulmasını hedeflediklerini anlattı.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.