Türkiye’nin En Büyük Yurdu Sivas’a Kazandırılacak!

Tek seferde yapılacak ve Türkiye’nin en büyük yurdu niteliğine sahip olacak 10 bin kişi kapasiteli yurt projesi için Sivas’ta start verildi.

Sivas’a kazandırılacak olan 10 bin kişilik Türkiye’nin en büyük yurt projesi için çalışmalar başlatıldı.

Sivas Valiliği tarafından konu ile alakalı olarak yazılı bir açıklama yapıldı. Yapılan bu yazılı açıklamaya göre, 10 bin kişi kapasiteli Yükseköğrenim Öğrenci Yurdu Projesi, Sivas Valiliğinin bünyesinde çalışan Sivas İl Özel İdaresi tarafından hayata geçirilecek. Türkiye’nin bir seferde yapılacak en büyük yurdu olma niteliğine sahip olan bu proje, Cumhuriyet Üniversitesi Kampüsü içerisine inşa edilerek üniversite öğrencilerinin barınma sorununa çözüm olmuş olacak.

Sivas Valisi Davut Gül tarafından yapılan açıklamada projenin önemine dikkat çekilerek, bahsi geçen çalışmanın projesinin tamamlanıp inşaatına başlamak üzere hareket geçildiği, adım adım ilerlenen bu hedefte emeği geçen herkese teşekkür edildiği belirtiliyor. Ayrıca söz konusu bu proje ile Sivas’a büyük bir ivme kazandırılacağını umut ettikleri de belirtiliyor.

Engellilere Özel Odalar Yapılacak

Toplamda 169 bin 502 metrekarelik bir proje alanı üzerinde hayata geçirilecek olan Yükseköğrenim Öğrenci Yurdu Projesi, 8 adet yurt bloğu, 4 adet sosyal tesis, 1 adet öğrenci yaşam merkezi, 1 adet giriş kontrol ve ziyaretçi binası ile beraber sosyal donatı binalarından meydana gelecek. Her biri 10 katlı olacak şekilde tasarlanan yurt bloklarında 4 kişilik odalar ve özellikle de engelli öğrenciler için ayrılmış özel odalar mevcut bulunacak. Sosyal tesis binalarında ise çok amaçlı salonlar, yemekhaneler, revir, gençlik ofisi ve faaliyet odaları gibi alanlara yer verilecek.

Sosyal Aktivite İmkanı Sağlanacak

Yurt girişine ayrıca giriş çıkışları kontrol edebilmek ve ziyaretçileri ağırlayabilmek adına bir de giriş kontrol ve ziyaretçi binası inşa edilecek. Bunun ile beraber Yurt Projesi’nde 8 adet voleybol ve basketbol sahası, 20 adet pergola ve çardak, yurdun dışında öğrencilerin spor yapabileceği fitness aletleri bulunan alanlar, yürüyüş yolları ve yeşil alanlara yer verilecek.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.