TOKİ Maltepe Kentsel Dönüşüm Projesi İçin Start Verildi!

TOKİ tarafından Maltepe’nin Başıbüyük Mahallesi’nde gerçekleştirilecek olan kentsel dönüşüm çalışmalarına start verildi. Projedeki evler 2019 yılında sahiplerine teslim edilecek.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından İstanbul Anadolu Yakası’nın en nezih semtlerinden biri olan Maltepe’nin Başıbüyük Mahallesi kentsel dönüşüm sürecine girdi. Bu kapsamda hayata geçirilecek olan konutlar için inşaat, altyapı ve çevre düzenleme çalışmalarına start verildi.

Kentsel dönüşüm projesi kapsamında hayata geçirilecek olan bu proje de 20 blokta yer alacak şekilde 305 adet konuta yer verilecek. Yaklaşık olarak 27 bin 920 metrekare büyüklüğüne sahip olan proje alanının T. C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi mülkü olduğu açıklandı.

Ayrıca yapılan açıklamalara göre projede 201 adedi kapalı, 22 adedi açık olmak üzere toplamda 223 araç kapasiteli otopark alanına yer verilecek. Söz konusu bu rakamların 20 tanesi ise engelli otoparkı olarak inşa edilecek. TOKİ Maltepe Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 34 milyon 112 bin Türk Lirası’na mal olması bekleniyor.

2019 Nisan’da Anahtar Teslim Yapılacak

16 ay gibi kısa bir süre içerisinde tamamlanması hedeflenen TOKİ Maltepe Kentsel Dönüşüm Projesi için hafriyat ve kazı çalışmalarına da belirlenen zaman diliminde devam edilecek. 2017’nin sonuna kadar tüm izinlerin alınmasıyla 2018’nin başında altyapı ve kaba inşaat çalışmalarına başlanacak. Temmuz ayında ise bitirilecek olan kaba inşaatın ardından ince inşaata başlanıp 2019 yılının Nisan ayına kadar tamamlanarak anahtar teslim haline getirilecek.

En Yüksek Teklifi Bir İş Ortaklığı Verdi

2017 yılının Ağustos ayı içerisinde ihalesi gerçekleştirilen TOKİ Maltepe Kentsel Dönüşüm Projesi için 85 Milyon 700 Bin Türk Lirası değerindeki en yüksek teklif, Yılkanur İnş. San. Ve Tic. A. Ş. ile Bemak Asfalt Mad. San. Ve Tic LTD. ŞTİ. İş ortaklığı tarafından verildi.

TOKİ Başkanı Ergün Turan proje ile alakalı açıklama yaparak, bu proje ile mahalle kültürünü yaşatmayı amaçladıklarını, projenin en önemli özelliğini ise semtte ikamet eden insanlarla yaşam kalitesini arttırma yönünde anlaşma sağlanması neticesinde gerçekleştiğini ifade etti.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.