TİKA’nın Gazze’deki Konutları Teslim Edildi!

Türk İş Birliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Gazze şehrinde hayata geçirilen 320 konutluk proje, sahiplerine teslim edildi.

Türk İş Birliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Filistin’in Gazze şehrinde inşa edilen ve 320 adet konutun yer aldığı toplu konut projesi tamamlanarak gerçekleştirilen bir tören ile Filistinli ailelere teslim edildi.

Filistin Bayındırlık ve İskan Bakanı Mufid El – Hasayine, söz konusu olan konutların teslim töreninde bir takım açıklamalarda bulundu. Bakan Mufis El – Hasayine açıklamalarında Türk İş Birliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından hayata geçirilen bu projenin, Filistin Devlet Balkanı Mahmut Abbas tarafından verilen bir talimat neticesinde 3 yıl öncesinde İsrail tarafından gerçekleştirilen bir saldırıda evlerini kaybeden ailelere teslim edildiğini ifade etti.

Bakan Hasayine Teşekkürlerini İletti

Bayındırlık ve İskan Bakanaı Mufid El – Hasayine ayrıca açıklamalarında Gazze’deki iğer yoksul aileler için de en kısa zaman içerisinde yeni toplu konut projeleri hayata geçirilmesini temenni ederek, özellikle Türk İş Birliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı olmak üzere Türkiye’den Filistin’e yapılan tüm yardım ve destekler için memnuniyetlerini ifade etti.

Filistin’in Bayındırlık ve İskan Bakanı Hasayine’nin yapmış olduğu bu açıklamalardan sonra söz konusu olan Filistinli yoksul ailelere konutları teslim edildi.

Gazze’nin güneyinde yer alan ve Filistinliler tarafından Hucr ed – Dik olarak adlandırılan Vadi Gazze Köyü’nde inşa edilen bu konutlar, daha öncesinde imzalanmış olan anlaşma gereğince Filistin Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’na teslim edilmişti.

Tük İş Birliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, 3 yıl öncesinde yani 2014 yılında İsrail tarafından gerçekleştirilen saldırı neticesinde evlerini kaybeden ve barınma ihtiyacı olan yoksul aileler için yaklaşık olarak 20 dönümlük bir proje alanı üzerinde her birinde 16 adet konut olmak üzere 20 adet bloktan oluşan bir projeye imza attı. Söz konusu olan bu proje sayesinde kura çekilişi ile belirlenen toplamda 2 bin 250 kişinin barınması bekleniyor.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.