Satışlarda Tarihin En Büyük Rekoru Bekleniyor!

Sektör temsilcileri tarafından yapılan açıklamaya göre bu yıl konut satışları 1 milyon 34 bini aşarak tarihin en büyük rekorunu kıracağı bekleniyor.

Emlak Konut GYO Müdürü Murat Kurum tarafından konu ile alakalı olarak yapılan açıklamada, 2017 yılı bitmeden konut satışlarında tarihin en büyük rekoru kırılacağı beklentisi olduğu ifade edildi. 2017 yılının Haziran ve Ekim olmak üzere 2 ayı haricinde kalan tüm ayların verilene bakıldığında bir önceki yılın satış rakamlarından çok daha fazlasının yapıldığı ifade edilen açıklamada, geçtiğimiz yıl elde edilen 1.34 milyonluk satış rakamının bu yıl daha da üzerine çıkacağı beklentisi olduğu ve gerçekleştiği takdirde sürpriz olmayacağı belirtildi.  Murat Kurum açıklamalarında, inşaat sektörü için gerçekleştirilecek olan yatırımların aynı tempoda devam edeceğine dikkat çekerek, genç nüfus ve mevcut bina stokunun tazelenmesi mecburiyetinin ülkedeki emlak sektörünü canlı tutacağını anlattı.

Kentlerin Kendine Has Özellikleri Göz Önünde Bulundurulmalı

Tüm bunların yanı sıra bu yıl beşincisi Antalya’da düzenlenen Kentsel Dönüşüm ve Stratejik Yaklaşımlar Kurultayı hakkında da bir takım değerlendirmelerde bulundu. Söz konusu olan bu kurultayın özellikle yapı ve stok açısından daha yoğun olan kentlerde gerçekleştirildiğine dikkat çeken Murat Kurum, her şehrin farklı bir değere, potansiyele ve piyasa dinamiklerine sahip olduğunu, kentsel dönüşümün önemli bir aşama olduğunu ve kurultayın da dönüşüm sürecinde olan kentlerin kendine has özelliklerini de göz önünde bulundurarak her açıdan düşünmeleri gerektiğine vurgu yaptı.

Türkiye’nin turizm sektöründe en önemli illerinden biri olan Antalya’ya ciddi ölçüde yatırımlar yapıldığına dikkat çeken Kurum, yabancı yatırımcılara konut satışı gerçekleştirilen illerin başında Antalya’nın yer aldığına vurgu yaptı. Dolayısıyla Emlak Konut GYO tarafından da bu potansiyelin değerlendirilmesi bakımından 2017’nin ilk aylarında bir arsa yatırımı yapıldığını anlattı. Şirketin bu öngörüsünde yanılmadığını ifade ederek kısa süre öncesinde yüklenici firma ile anlaşma yapıldığını da açıklamalarına ekledi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.