Müjde! TOKİ’nin Silivri Projesi Tamamlandı!

Ak Parti Silivri İlçe Başkanı Rıfat Kutlu tarafından yapılan açıklamaya göre, Silivrililer tarafından uzun zamandır beklenilen TOKİ’nin bölgede hayata geçireceği proje tamamlandı.

Ak Parti Silivri İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, Silivrililere sosyal medya hesabından bir müjde verdi. Kutlu hesabında, uzun zamandır Silivri’de yapılması beklenen TOKİ projesinin tamamlandığı duyurdu. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından dar gelirli ailelere yönelik hayata geçirilecek olan toplu konut projesinin tamamlandığını ifade eden Rıfat Kutlu, kısa bir süre içerisinde temel atma çalışmalarının başlatılacağını, şimdiden Silivri halkına hayırlı, uğurlu olmasını dilediğini dile getirdi.

Başvurular Henüz Toplanmaya Başlamadı

Konu ile alakalı olarak elde edilen bilgilerde, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Silivri’de inşa edilecek olan söz konusu proje için henüz başvuruların toplanmaya başlanmadığı, kayıtlara başlandığı takdirde kamuoyuna duyurulacağı bilgisi yer aldı.

Silivri Halkı İmza Kampanyası Başlattı

Yaşanan bu gelişmelerin yanı sıra ayrıca elde edilen bilgilere göre, Silivri halkı Mimar Sinan Mahallesi’nde 2 katlı olarak onaylanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planının 12 kata çıkarılması kararına itiraz ediyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından aşınan bu karara itiraz eden Silivri halkı, Uğur Mumcu Meydanı’nda kurulmuş olan stantlarda kararı iptal ettirebilmek adına imza kampanyası başlattı.

Silivri Belediyesi tarafından sosyal medya hesabı ile yapılan duyuruda, Silivri İlçesi eski Mimar Sinan Mahallesi’nde yer alan 2 ada ve 32 parselde, daha önce 2 kat olarak onaylanmış olan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı’nın 22 Eylül 2017 tarihinde 12 kata çıkarıldığı, alınan bu yanlış kararın düzeltilmesi ve olası bir çarpık kentleşmeyi probleminin önüne geçilmesi gerektiği ifade edildi. Ayrıca söz konusu duyuruda, bölgede meydana gelen yoğunlaşmanın önlenmesi, Silivri ilçesinde barınmak için değil, yaşamak için konut talep edildiği ve Silivri halkının bu doğrultuda başlatılan imza kampanyasına destek olması çağrısı da yer aldı.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.